Gå til sidens hovedinnhold

- Kommunen tok hora mi

Multihandikapede Thomas fikk dekket besøk av prostituert to ganger i måneden av kommunen. Nå har kommunen kuttet støtten.

Du trodde vel ikke for et sekund at det gjaldt Norge? Nei, danske Thomas Skovmose fikk i 2003 innvilget penger til en prostituert som besøkte ham to ganger i måneden (prisen var 1800 til 2000 kroner hver gang).

Nå har kommunen strøket ordningen. Skovmose tror at det er debatten om trafficking og utenlandske prostituerte som har ført til kommunens endrede syn.

- Fant en søt pike
- Jeg fant en riktig søt pike på nettet. For meg var det mer enn sex. Bare det at det kom en for å kjærtegne meg og snakke med meg. Det ga meg både psykisk og fysisk overskudd. Det kan mine hjelpere bevitne, sier Thomas Skovmose til danske Ekstra Bladet.

«Forestill deg, at du kun har mulighet til å ha sex med en partner fire, fem ganger i året. Og at du ikke engang kan tilfredsstille deg selv. Det er virkeligheten for 37 år gamle Thomas Skovmose. Hans soveværelse er tapetsert med bilder av den lengsel og de drømmer han sjelden får utløp for».

Slik begynner journalist Anne-Mette Gregers artikkel om den danske funksjonshemmede som nå må spare opp egne midler for å kjøpe prostituerte.

Håper på hjelp
I 2003 innvilget Høje-Taastrup kommune penger slik at Skovmose kunne kjøpe seg «kjæreste». Hans handicap gjør at han er lenket til sengen og respiratoren. Han trenger hjelp til alt. Nå har altså kommunen kuttet støtten til seksuell tilfredsstillelse.

- Nå håper jeg at ombudsmannen kan hjelpe meg. Jeg har en fornemmelse av at det (det nye vedtaket om avslag på støtte red. anm.) i virkeligheten skyldes debatten om hvordan kvinner fra andre land blir hentet hit og utnyttet, men det skjer ikke i mitt tilfelle, sier han.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen