Gå til sidens hovedinnhold

Kona fant Speed død etter krangel

En tårevåt Louise Speed snakket om mannens selvmord under en høring mandag.

Det var i november i fjor at den tidligere fotballstjernen Gary Speed ble funnet død. Waliseren hadde tatt sitt eget liv og ble bare 42 år gammel.

Nyheten satte følelser i sving rundt om i både Storbritannia og resten av fotballverdenen. En rekke minneseremonier og hyllester til hans minne preget sporten i ukene som fulgte.

Speed hadde en lang karriere bak seg på fotballbanen og hadde vært sentral i klubber som Leeds, Newcastle og Bolton. Fra 2010 og fram til sin død var han landslagstrener for Wales.

- Likte ikke rampelyset
Det var kona Louise som fant Speed død i parets hjem i Huntington nær Chester. Politiet har i etterkant fastslått at det ikke var mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Under en høring mandag fortalte kona om omstendighetene i forkant av den tragiske natten 27. november 2011. Høringen er gjengitt av britiske Sky News.

Kona fortalte blant annet at Speeds ryggskade mot slutten av karrieren hadde vært tøff for ham å takle. Hun fortalte videre at all reisingen i landslagsjobben også var en belastning.

- Han likte ikke å være i rampelyset, sa kona, som hadde kjent Speed i store deler av livet. De to giftet seg i 1996 og hadde to barn sammen, Tommy og Eddie.

Kvelden før det tragiske dødsfallet hadde Speed og kona vært på fest sammen og kom hjem litt etter midnatt. Da de kom hjem skal de hatt en krangel og kona dro av gårde i parets bil.

Det var siste gang hun så ektemannen. Da hun kom tilbake rundt 15 minutter senere, var huset låst og Speed svarte ikke i telefonen. Kona endte derfor opp med å sove i bilen.

Rundt klokken seks neste morgen begynte hun å lete etter Speed i området rundt huset og fant ham til slutt død i garasjen. Hun prøvde å gjenopplive ham, uten å lykkes, fortalte hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Alt virket normalt
I en svært følelsesladet høring, der kona ved flere anledninger tok til tårene, ble det også fastslått av medisinske eksperter at Speed ikke hadde vist tegn på depresjon eller angst tidligere.

Ifølge kona hadde han imidlertid ha sendt en tekstmelding til henne og snakket om å ta sitt eget liv noen dager før det faktisk skjedde.

Da hadde han slått de fra seg disse tankene på grunn sønnene, familien og menneskene han hadde rundt seg. Kona fortalte at han hadde snakket om å se framover.

Speeds nære venn, Keith Deerling, som var på samme fest som paret kvelden før, uttalte seg også under høringen mandag. Han sa han ikke hadde merket at noe var i gjerde.

«Vi spilte biljard og moret oss ved svømmebassenget. Gary hoppet ut i bassenget med klærne på. Stemningen var munter, men ingen var fulle», fortalte Deerling.

Drosjesjåføren som tok paret hjem til boligen i Huntington, merket heller ikke noe unormalt på kjøreturen. Han fortalte at Speed virket helt vanlig og at samtalen var hverdagslig.

«Både Louise og Gary Speed så ut til å ha det helt fint. De snakket om guttene sine og når de skulle spille fotball dagen etter», sa drosjesjåføren under mandagens høring.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Møtte Shearer dagen før
Tidligere lagkamerat Alan Shearer var en av de siste som snakket med Speed før hans bortgang. De to møttes i et BBC-studio dagen før det tragiske dødsfallet.

«Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre om det. Han var den siste jeg trodde dette skulle skje. Jeg kan fortsatt ikke tro det er sant», fortalte den tidligere storscoreren.

Shearer kunne også fortelle at det hadde vært en del problemer mellom Speed og kona. Shearer gikk ikke nærmere inn på hva det dreide seg om, men fortalte at det var i ferd med å løse seg.

Også Speeds foreldre kom med uttalelser under høringen mandag.

Faren sa blant annet, gjennom en skriftlig uttalelse som ble lest opp, at Speed var en veldig privat person, men at han så på det å få lede Wales som var det største han kunne få oppleve.

Moren la til at det å miste Gary Speed, naturlig nok, var det verste hun hadde opplevd. Nylig ble det klart at det er Chris Coleman som nå overtar jobben som landslagstrener for Wales.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken