Gå til sidens hovedinnhold

- Kona ikke dopet da hun døde

Påstandene om at den fengslede pastoren Helge Fossmos første kone var dopet da hun døde, avvises av svensk politi.

Svenske Aftonbladet skrev fredag at Helene Fossmo (27) hadde en dødelig dose av det opiumlignende stoffet dextropropoxifen i seg da hun døde. Dette stoffet finnes blant annet i det smertestillende legemiddelet Aporex.

Påstandene blir tilbakevist av politimannen Göran Persson, som etterforsket saken på politiets voldsavsnitt.

–Jeg kjenner ikke igjen denne beskrivelsen. Om man leser obduksjonsrapporten ser man at dette ikke var tilfelle, sier Persson til «Upsala Nya Tidning».

Lå og sov
Den 27 år gamle kvinnen ble funnet død i badekaret av sin mann, pastor Helge Fossmo, og en venn av ham. Pastoren opplyste til politiet at han lå og sov da ulykken på badet skjedde. Han våknet først da hans venn kom innom med noen bilnøkler.

Politiet synes det var merkelig at hans kone hadde på seg nattkjole i badekaret, og det faktum at obduksjonsrapporten slo fast at det ikke var noe vann i lungene til den døde kvinnen, selv om hun ble funnet med både nese og munn under vann.

Undersøkte kran
–Pastoren påsto at han ved flere tilfeller hadde sett sin kone kle av seg stående i badekaret, noe vi trodde på, forteller kriminalinspektør Lars-Göran Larsson til «Dagens Nyheter».

Politiet tok med seg kranen i hardplast for nærmere undersøkelser, og fant en overensstemmelse mellom hodeskadene på den døde kvinnen og merker på kranen.

Dermed konkluderte etterforskningen med at pastorens kone falt i badekaret, slo hodet i badekarskranen og døde av skadene.

Det er i kjølvannet av etterforskningen etter drapet på den norske pastorens andre kone, Alexandra Fossmo (23), at statsadvokaten har bedt svensk politi se nærmere på dødsfallet til Fossmos første kone, Helene Fossmo, som ble funnet død i badekaret i parets bolig i Knutby i 1999.

(NTB)

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær