Gå til sidens hovedinnhold

Konekamp i USA-valget

Tilsynelatende uskyldige kommentarer er alt som skal til for å starte en ordkrig i USA-valget.

Kona til republikaneren, John McCain, har i stor grad holdt seg godt på sidelinja i den amerikanske valgkampen. Men etter et valgmøte i sammen med ektemannen tirsdag er det hun som skaper overskriftene foran resultatene fra nominasjonsvalget i tre amerikanske stater, ifølge ABC News.

Foranledningen var en tilsynelatende uskyldig kommentar fra Barack Obamas kone, Michelle, dagen i forveien.

- For første gang i mitt voksne liv, er jeg virkelig stolt av landet mitt, sa Obama.

- Virkelig stolt
Kommentaren skapte ikke særlig oppstyr før Cindy McCain entret podiet sammen med sin ektemann tirsdag: - Jeg vet ikke om dere har hørt disse ordene før: Jeg er virkelig stolt av landet mitt, sa hun under pressekonferansen.

Reportere fulgte selvsagt opp med å spørre ekteparet om hun siktet spesielt til Michelle Obamas kommentarer dagen i forveien.

- Jeg tror ikke vi har noen kommentar til det, har vi, svarte John McCain og så på sin kone.

Cindy McCain unnlot å benytte anledningen til å utdype hva hun mente der og da, men senere påpekte hun at hun alltid hadde vært stolt av å være amerikaner.

Forsvarte sin kone
Barack Obama var imidlertid snar til å komme sin kone til unnsetning da han fikk sjansen. Han sa at Michelles nyvundne stolthet henviste til det politiske systemet, og ikke nasjonen.

- Fordi hun er med rette temmelig kynisk til den politiske prosessen, og hun er ikke alene om det. Men hun etter å ha opplevd det voldsomme engasjementet som har vært den siste tiden, har hun blitt oppmuntret, forklarte Barack Obama, ifølge AP.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer