READING - ASTON VILLA 2-4:

Hjemmelaget eide den første omgangen så mye som det er mulig i en fotballkamp. Aston Villa virket totalt paralysert mot Championship-laget, og det så heller ut som det var gjestene som spilte én divisjon under.

Shane Long sørget for god stemning for de frammøtte hjemmesupporterne på Madjeski Stadium med sine to scoringer for vertene i den første omgangen av FA-cupkvartfinalen.

Hva Villa-sjef Martin O'Neill sa til sine gutter i pausen vites ikke. Men én ting er sikkert:

58-åringens ord fungerte svært godt.

To kjappe Carew-scoringer
For i løpet av de seks første minuttene av den andre omgangen satte gjestene inn to kjappe.

Det første av Ashley Young, det andre av en hodestøtende John Carew.

Nordmannen - som hadde en forferdelig førsteomgang - hadde tydeligvis fått blod på tann i den andre omgangen, og kun seks minutter etter Carews første scoring var angriperen på plass igjen.

Et innlegg fra Stephen Warnock traff skotuppen til Carew som dermed sørget for en fantastisk snuoperasjon på Madjeski Stadium. 13 minutter etter at birminghamlaget hadde ligget under med to mål, hadde Villa tatt ledelsen 3-2.

På tampen av oppgjøret ble dagen komplett for nordmannen. Carew ble felt innenfor Readings straffeområde og fra krittmerket var angriperen iskald da Carew banket inn hans tredje og Villas fjerde.

- Vi slet i førsteomgangen, og manageren kom med noen alvorsord i pausen. Ashley Youngs mål var meget viktig, og derfra og inn hadde jeg på følelsen at vi kom til å vinne, sa Carew til BBC etter triumfen.

Magien i FA-cupen hadde bevist seg nok en gang, og også en solid opptur for Carew som har fått lite spilletid for Villa etter nyttår.

Nå er nordmannen toppscorer i FA-cupen med sine seks mål på fire kamper. Før søndagens tre scoringer, hadde Carew scoret to mot Crystal Palace og ett mot Blackburn.

Reading må kjempe for å holde plassen
Men det var dog utrolig at Reading ikke fikk flere mål i protokollen. Hjemmelaget hadde flere gigantsjanser, men nettsus ble det dårlig med. Brad Friedel hadde en stor dag bakerst hos gjestene.

Dermed avanserer Villa til semifinalen i den gjeve klubbturneringen. Reading må takke for seg etter å ha slått ut blant andre Liverpool av FA-cupen. Nå får heller Championship-laget konsentrere seg om å holde plassen i den nest øverste divisjonen.

Klubben befinner seg nemlig på 18. plass i The Championship - kun ett poeng over nedrykksstreken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!