Fredag ettermiddag inviterte statsminister Jens Stoltenberg og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til pressekonferanse om den nye uføreordningen.

Men alle var ikke velkomne, ihvertfall ikke lederen av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp).

- Jeg ble kastet ut av to sikkerhetsvakter, og det synes jeg er meget merkelig. Jeg trodde vi hadde demokrati i Norge, sier Eriksson, tydelig irritert, til Nettavisen.

- Bestemt av kong Jens
Eriksson sier han nærmest ikke kan fatte det han opplevde.

- Jeg reagerer kraftig. Det er meget forunderlig og rart at lederen av fagkomiteen ikke får følge en pressekonferanse på en sak som er den største i hele stortingsperioden, som vi har ventet på i fire år og som vi har ansvar for å behandle, sier han.

Han legger skylden på statsministeren.

- Dette er nok et eksempel på at regjeringen gir katta i Stortinget. Det er jo kong Jens Stoltenberg som har bestemt det, sier han, før han fortsetter:

- Vi skal ikke være berettiget til å høre på en fremleggelse fra statsministern og arbeidsministeren, men norske journalister skal få lov til å være der, mens vi må få beskjed fra pressen, sier Eriksson.

- De geleidet meg ut
Før pressekonferansen startet meldte Eriksson seg i resepsjonen i regjeringsbygningen R4.

- Jeg møtte opp på pressekonferansen fordi de skulle legge fram saken om uføreordningen, som jeg naturlig nok var interessert i. Jeg henvendte meg i resepsjonen og presenterte meg som leder av arbeids- og sosialkomiteen, forteller han.

Han fikk så beskjed om å gå opp til salen der pressekonferansen skulle være.

- Jeg går og setter meg, og så kommer det to sikkerhetsvakter rett før pressekonferansen starter. De tar tak i meg og geleider meg ut av pressekonferansen, sier Frp-politikeren.

- Jeg ble rett og slett hentet ut, og fikk beskjed om at jeg ikke hadde noe der å gjøre, at det bare var for media, sier han.

- Må se på praksisen
Etter å ha blitt kastet ut, satte Eriksson seg i lobbyen i regjeringsbygget og fulgte pressekonferansen via sin pc.

- Regjeringen bestemmer jo dette, men jeg synes det kan være fornuftig at Statsministerens kontor går gjennom praksisen på nytt. Dette er rett og slett for dumt og idoti, sier han til slutt.

SMK: - Kun for pressen
Statssekretær ved Statsministerens kontor, Torbjørn Giæver Eriksen sier pressekonferansen kun var for pressefolk og understreker at alle andre kunne se pressekonferansen direkte på internett.

- Vi slipper inn kun de som har pressekort. Det har mye med plasshensyn å gjøre, og det har med å legge forholdene til rette for pressen, sier Eriksen, til Nettavisen.

- Var det fullt i salen?

- Ikke akkurat i dag, men det har vært det tidligere. Erfaringsmessig er det alltid fullt når statsministeren har pressekonferanse. Men alle andre kunne følge pressekonferansen på regjeringen.no, forteller Eriksen.

- Hvis Frps eneste kritikk er at de ikke fikk være live til stede og oppleve at den ble lagt fram, hvis det er det viktigste som står igjen fra Frp, så har vi åpenbart lagt fram en veldig god uførereform, avslutter statssekretær Eriksen.