Gå til sidens hovedinnhold

Kong Kovacs av Drammen

Rødtoppen scoret målet som senket Rosenborg og sender gull-lukten til Drammen.

GODSET - ROSENBORG 2-1 :

Det lukter gull i Drammen!

Det kan Strømsgodset takke Peter Kovacs og Ola Kamara for. Rosenborg ledet 0-1 i Drammen, men hjemmelaget slo tilbake med to sene scoringer av Kamara og Kovacs.

Dermed er Ronny Deila & co ett poeng bak Molde på toppen av tabellen når to runder gjenstår av Tippeligaen.

Godset-keeper Adam Larsen øyner gull i det fjerne.

- Vi skal prøve så godt vi kan. Hvis Steve Clark eller Jon Masalin hjelper oss, så skal dette gå veien, sier Larsen til TV 2 etter kampen. Han sikter selvsagt til gullrival Moldes gjenstående kamper, der Clark og Masalin er keepere for henholdsvis Hønefoss og Fredrikstad.

Prica: - Løpet er kjørt
Både Godset og Rosenborg var fullstendig klare over konsekvensene ved et tap på Marienlyst. Siden Molde tok ett poeng mot Tromsø tidligere i helgen, ville et tapende lag søndag kveld være fire poeng bak Solskjær & co når to kamper gjenstår av Tippeligaen.

- Løpet er dessverre kjørt for vår del, sier RBK-spiss Rade Prica til TV 2 etter kampen.

Nå er det Rosenborg som må reise slukøret hjem fra Drammen, vel vitende om at gullet kan ha blitt tapt på Marienlyst søndag kveld.

Selve kampen åpnet jevnt, og begge lag kom til store sjanser i løpet av de første 20 minuttene. Nærmest var Rosenborg scoring før hvilen, men Adam Larsen vartet opp med en kjemperedning på skuddet fra Borek Dockal. Lagene gikk dermed til pause på 0-0.

To raske mål
Kampen, som mange spådde å bli en svært underholdende affære, brukte 64 minutter på å komme skikkelig i gang. Og det var trønderne som jublet først.

Borek Dockal fosset fremover på Godsets banehalvdel og ga ballen videre til Rade Prica. RBK-spissen vendte opp og dundret løs mot mål. Ballen føyk som en prosjektil inn i det lengste hjørnet, men man må stille spørsmål rundt innsatsen til Adam Larsen i Godset-målet. Skuddet var hardt, men ikke utagbart for Godsets sisteskanse.

Hjemmelaget slo imidlertid tilbake med én gang. Stefan Johansen kom seg opp på Godsets venstreside og slo ballen inn i feltet. På bakerste stolpe ventet Ola Kamara, som enkelt bredsidet ballen i mål. Dermed var lagene like langt på Marienlyst.

Prica-bom
Som om ikke det var dramatisk nok med to kjappe mål, ville Jarl André Storbæk gjøre det enda mer spennende.

Midtstopperen forsøkte å stange ballen tilbake til keeper, men Prica fanget ballen. RBK-spissen rundet en utrusende Larsen, men skjøt ballen håpløst utenfor på åpent mål. Der skulle det stått 1-2.

Da skjer det som ofte skjer i toppkamper: Man blir straffet. Og det av en to meter høy ungarer.

Peter Kovacs sørget nemlig for Godset-ledelse et kvarter før slutt, da han steg til værs på et innlegg fra Stefan Johansen, knuste RBK-stopperne i duellen og stanget ballen i mål.

Rosenborg presset på for utligning mot slutten, men klarte aldri å slå tilbake.

Dermed endte det 2-1 til hjemmelaget, som tok tre gullinnrammede poeng. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken