(SIDE2:) Mandag var den store kaosdagen i høringen rundt prinsesse Dianas død i London.

- Skrøt av løgn
Det begynte med at The Sun mandag morgen kunne avsløre hvordan eks-butler Paul Burrell skrøt av at han ikke fortalte hele sannheten da han ble bedt om å vitne i høringen. Han sier også i videoen at han la ut noen «falske ledetråder».

LES HELE SAKEN: Dianas butler: - Jeg løy

Dommeren ga klar beskjed om at han ville etterforske innholdet i videoen og i hvilken sammenheng uttalelsene ble gitt. Om det viser seg at Paul Burrell har løyet, kan han bli beordret tilbake fra Florida der han bor, og stilles for retten for mened.

SE VIDEO: Al-Fayed ankommer rettslokalene

(artikkelen fortsetter under videoen)

217855

- Glass med champagne
Ifølge The Suns konkurrent, The Daily Mail, kom Burrell med utsagnene etter atskillige glass champagne og uten at han visste at mannen som han snakket med var reporter for The Sun. Mandag gikk Burrell under jorden etter mediepresset gjorde seg gjeldende mandag.

Det er spesielt punktet der Burrell hevder at han lot være å berette om detaljene i samtalen han hadde med dronning Elizabeth etter Dianas død, som er viktig. Ved tidligere anledninger skal Burrell ha antydet at dronningen skal ha sagt at det var «mørke krefter i sving». The Sun har nå overgitt videoen til dommeren.

Mandag kom også Mohammed al-Fayed med sin versjon. Han hadde med seg The Sun, og dommeren måtte flere ganger be ham om å droppe Burrell-oppslaget.

- Dianas søster medsammensvoren
Men al-Fayed hadde annet på lager. Blant annet gjentok han beskyldningen om at flere i kongefamilien, og spesielt prins Philip, var spesielt ute etter Diana. Han la også til Dianas søster, Lady Sarah McCorquodale, på listen.

Flere ganger henviste han til kongefamilien som «Dracula-familien». Han omtalte også Diana og sønnen Dodi al-Fayed som «slaktet».

I forrige uke måtte Mohammed al-Fayeds sikkerhetssjef innrømme at det ikke var grunnlag for å hevde at prins Philip var involvert overfor retten. Han så også at det ikke fantes bevis for at paret var forlovet eller Diana gravid.

Samme dag eksploderte også Lord Stevens, som ledet etterforskningen rundt dødskræsjet i Paris-tunnelen, etter at Mohammed al-Fayed hadde kalt ham korrupt.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!