(SIDE2): Titusenvis av mennesker flokket seg ifølge NBC tidlig tirsdag morgen for å overvære innsettelsen av katolikkenes nye pave, argentinskfødte Frans.

En lang rekke statsoverhoder fra katolske land hadde også møtt fram for å hylle den nye paven, og blant dem som slapp å stå i trengsel for å overvære seremonien, var representanter fra flere europeiske kongehus.

Prinser og prinsesser
For Nederlands kommende dronning, Máxima, var det nok ekstra spesielt å oppleve at en landsmann blir innsatt som pave.

Prinsesse Máxima er selv født i Argentina, og var på Petersplassen med sin mann, Willem-Alexander, prinsen av Oranien.

Han skal selv gjennom en innsettelsesseremoni om en drøy måned, når dronning Beatrix 30. april abdiserer og overlater tronen til sin eldste sønn.

Kongen av Belgia
På Petersplassen var også det belgiske kongeparet, kong Albert II og dronning Paola, og det spanske tronfølgerparet, Felipe og Letizia. På plass var også fyrst Albert II og fyrstinne Charlene av Monaco.

Ifølge forhåndsrapportene skulle også storhertug Henri og storhertuginne Maria-Teresa av Luxembourg overvære seremonien, sammen med sin nest eldste sønn, prins Felix.

Argentinskfødt pave
Den tidligere erkebiskopen av Buenos Aires, kardinal Jorge Mario Bergoglio, ble onsdag i forrige uke utpekt av kardinalkonklavet til å etterfølge pave Benedict XVI som den katolske kirkens overhode.

Pave Frans er den første latinamerikanske paven gjennom hele den katolske kirkens historie, og den første siden 700-tallet som er født utenfor Europa. Han er også den første jesuitten som er blitt valgt til pave.

Før selve innsettelsesseremonien startet tirsdag formiddag, kjørte den ferske paven rundt på Petersplassen i pavemobilen. Han ble hyllet av titusenvis frammøtte, og stanset flere ganger for å velsigne og kysse små barn.