Gå til sidens hovedinnhold

Kongen innlagt igjen

Søndag kveld ble Kong Harald innlagt på Rikshospitalet, for andre gang på seks dager.

- Hans Majestet Kongen var i kveld til nye undersøkelser på Rikshospitalet, som resulterte i at Kongen blir liggende over natten. Sykehuset regner med at han blir skrevet ut i morgen tidlig, heter det i en pressemelding fra Slottet.

- Svaret på prøvene som ble tatt i forrige uke vil foreligge mandag ettermiddag. Det vil bli nærmere informert om resultatet av prøvene og Kongens videre program i morgen ettermiddag, heter det i pressemeldingen.

Overfor TV 2 Nettavisen ønsket ikke Slottet natt til mandag å kommentere kongens tilstand utover det som står i pressemeldingen.

Andre gang på seks dager

Søndagens innleggelse er den andre for Kong Harald i løpet av kort tid.

Kong Harald ble utskrevet fra Rikshospitalet klokken 12.45 onsdag, etter å ha vært innlagt på sykehuset siden tirsdag ettermiddag.

Kong Harald gikk da inn i bilen ved egen hjelp før han forlot sykehuset i følge med flere kortesjebiler.

Til tross for at kongens innleggelse var kort, var det tydelig at familien satte pris på at han ble skrevet ut fort.

- Avventer prøvene

- Nå avventer vi alle sammen prøvene. Jeg er uansett veldig glad for å ha ham hjemme igjen, sa Ari Behn til TV 2 Nettavisen etter at kongen hadde kommet hjem igjen onsdag formiddag.

Ifølge Slottet ble Kong Harald ikke sengeliggende da han kom hjem fra sykehuset på onsdag.

Kort tid etter at han kom tilbake på Slottet ved 13-tiden onsdag, strømmet blomstene inn.

- I løpet av dagen har det kommet inn både blomster og hilsener til kongen, med ønske om god bedring. Statsminister Kjell Magne Bondevik har sendt en stor blomsteroppsats på vegne av regjeringen, sa slottets informasjonssjef Wenche Rasch da til TV 2 Nettavisen.

Blod i urinen

I forbindelse med innleggelsen onsdag fikk kongen diagnosen hematuri, det vil si blod i urinen. Dette er en symptomdiagnose, men ingen sykdom. Under innleggelsen på Rikshospitalet tok legene en rekke undersøkelser av kongen, i håp om å finne årsaken til hematurien.

Slottet ville natt til mandag ikke gå i detalj om hva som er årsaken til at Kong Harald på nytt er innlagt på Rikshospitalet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene