Gå til sidens hovedinnhold

Konkurrenten glemte bestemann

Dagens Næringsliv satset hardt på skiløpet Marcialonga. Men den imponerende innsatsen til redaktøren i Finansavisen ble utelatt.

Se for deg at du deltar i et av verdens største skiløp innen klassisk med over 7000 andre løpere. Av disse er imponerende 2300 nordmenn og av disse igjen er det en bråte profesjonelle langrennsløpere (blant annet brødrene Aukland).

Resten av deltakerne er hobbymosjonister som ønsker å delta i skirennet for a) å kunne skryte av de var med, b) fordi de ønsker å holde seg i form og konkurrer mot seg selv, eller c) å få litt fritid fra «dragen» (også kjent som «bedre halvdel») og ungene hjemme.

Men hva om du hører til i det øverste skiktet av ikke-profesjonelle og gjør det veldig bra, faktisk så bra at du blir den 7. beste nordmannen og de seks nordmennene over deg er profesjonelle skiløpere? Du ville vel følt deg litt stolt da?

Kanskje ville du tenkt: «De 70 kilometerne med melkesyre, slim rundt kjeften og den åltrange kondomdressen, var faktisk verdt det!».

Tanker som dette er noe vi i Side3 -redaksjonen kan se for oss gikk igjennom hodet til Finansavisens redaktør, Steinar Grini. Søndag 27. januar deltok han i det tradisjonsriket langrenssløpet Marcialonga i Italia. Med tiden tre timer og 32 minutter havnet han på 110.-plass.

Der stod Steinar, våt og svett, ved mållinjen i Val di Fiemme. Kanskje kastet han armene i været før han danset en liten dans og feiret sin nye 110. plass i løpet.

Løpet ble direktesendt på blant annet TV 2 og med tradisjonelt en rekke fremtredende finansmenn på startstreken, dekket også Dagens Næringsliv og Finansavisen løpet ettertrykkelig.

Vi kan derfor forestille oss at det var med en viss forventing Grini bladde opp i mandagens utgave av konkurrentens avis for å se sitt eget navn på resultatlista.

Men... vent nå litt!

Ifølge Dagens Næringslivs reportasje var det hedgefondforvalter Andreas Halvorsen som havnet på 120. plass i rennet med tiden tre timer og 35 minutter, og ikke redaktør Grini (som egentlig endte på en 110. plass).

Faktisk er ikke Grini en gang på Dagens Næringslivs liste over de beste nordmennene som deltok i løpet , skriver spalten «Baksiden» i dagens utgave av Finansavisen.

«Om dette skyldes DNs smålighet i relasjon til en konkurrent eller noe annet vites ikke, men etterrettelig journalistikk er det ikke» skriver «Baksiden».

Deltakelse i Marcialonga er meget populært blant personer i næringslivet, og både Finansavisen og Dagens Næringsliv hadde fyldige reportasjer om langrennsløpet i helgen.

Side3 slo på tråden til Grini for å få en kommentar, men det virket ikke som om redaktøren så noe humor i det hele.

- Av respekt for min sjef ønsker jeg ikke å kommentere notisen på «Baksiden», var hans korte kommentar.

Redaktøren er kjent for å være en spreking, og utenom å være en aktiv langrennsløper har han også tatt flere medaljer i NM i høydehopp, blant annet gull i 2006.

Om det var god, gammeldags krigerånd bak DNs forglemmelse av plasseringen til Finansavisens redaktør eller god, gammeldags tastefeil vites ikke.

DN-redaktør Amund Djuve forteller til Side3 at han har full forståelse for at Grini kan ha blitt skuffet.

- Forstår godt at Grini er skuffet. Her hadde han håpet på omtale i Dagens Næringsliv, men så måtte han nøye seg med de ganske få leserne til vesle Finansavisen. Når det er sagt, kunne vi godt ha nevnt både Steinar Grini og Dagens Næringslivs egen annonsesjef Elisabeth Berger som gikk på imponerende 4,27, i tillegg til flere andre gode og middels gode løpere fra norsk næringsliv som ikke fikk navnet på trykk denne gangen.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken