BEAVER CREEK (Nettavisen): Aksel Lund Svindals akilles holdt ut tirsdagens utfortrening i Beaver Creek, og kjørte en sterk omgang.

I mål var han drøye halvannet sekund bak Kjetil Jansrud, som var raskest under utfortreningen tirsdag.

Etter gjennomkjøringen bekrefter Svindal at han stiller til start under onsdagens super-G-renn.

- Jeg kjører VM. Det var uvant, og noe helt annet enn det jeg har drevet med de siste to ukene, sier Svindal til et samlet norsk pressekorps.

Etter den sterke gjennomkjøringen på trening, blir det naturlige spørsmålet om han kan være god nok for å ta medalje i noen av fartsøvelsene.

- Det er ikke superrealistisk, men det finnes alltid en mulighet. Stiller jeg ikke til start, så er det i hvertfall ingen mulighet, forteller han på spørsmål fra Nettavisen.

-Jævlig bra
Det norske alpinesset følte seg sikker på vei ned, og han synes det var deilig å kunne få testet kroppen skikkelig etter skaden.

- På toppen gikk det veldig bra, og der følte jeg meg jævla bra, og det var veldig gøy. Nedover etter det følte jeg meg litt rusten. Det var litt vanskelige forhold. Jeg kom på innerski et par ganger også, forteller Svindal.

Svindal forteller at han fortsatt må jobbe med timingen nedover i løypa, og at han må få tilbake den skikkelige godfølelsen.

- Jeg er ikke vant til å ta de raske avgjørelsene med en gang. Det er ganske kult at jeg nå får kjørt igjen. Jeg vet ikke hvor bra det vil gå, men det er en kul utfordring å gjøre noe du har fått beskjed om at du ikke skulle klare, fortsetter han.

Mange eksperter spådde at det ville være umulig for Svindal å rekke VM-starten, da han ble skadet rett før sesongstart for fire måneder siden.

Ros av konkurrentene
En av Jansrud og Svindals største konkurrenter under fartsdisiplinene under VM er italienske Dominik Paris.

Han er mektig imponert over at Svindal er tilbake og ser såpass sterk ut.

- Jeg er overrasket. Det var en stygg skade, og det er veldig raskt at han er tilbake. Jeg tror han kan gjøre et godt løp i morgen, forteller han.

Han tror også det er store muligheter for at Svindal kan vinne en medalje i super-G.

- Han er veldig god i super-G, og han kan meget mulig ta en medalje.

Amerikanske Travis Ganong stiller seg i rekken av de som roser Svindal etter comebacket.

- Det er helt rått! Jeg aner ikke hvordan han har fått det til. Han er en fantastisk utøver og en god venn, så det er fantastisk, sier Ganong.

Svindal har vært suveren i super-G de siste sesongene, og amerikaneren tror Svindal fort kan vinne en medalje onsdag.

- Alt kan skje i super-G. Så, ja, vi får se, men det er mulig, forteller han, og utdyper at han er meget overrasket over at Svindal er såpass raskt tilbake etter akillesskaden.

- Mer å gå på
Kjetil Jansrud var raskest av samtlige under tirsdagens utfortrening, og nordmannen forsterker favorittstempelet sitt i forkant av fartsdisiplinene.

Selv er han sånn passe fornøyd med gjennomkjøringen.

- Det var helt greit. Jeg kjørte bra i første henget, men så ble det mye knot i mellompartiet og i bunnen. Jeg føfler jeg har mye å gå på, forteller Jansrud til et samlet pressekorps.

(Saken fortsetter under bildet)


- Jeg skylder meg selv å ha tro på det jeg driver med. Dette betyr ikke så mye inn mot morgendagens super-G, men greit med rennfart før morgendagen.

Han er også glad over å se Svindal tilbake.

- Ja, det er veldig gøy, og det er gøy med litt ekstra konkurranse. Jeg er ikke overrasket, for sånn jeg har sett ham de siste dagene, så synes jeg han burde ha kjørt, forteller Jansrud, som er overbevist over at Svindal er en soleklar medaljekandidat i VM.

- Det er jeg helt sikker på. Jeg er på ingen måte overrasket over at han kjører så fort. Men det vanskelige er å lukke det halvannet sekundet opp til de raskeste, avslutter Jansrud.