Gå til sidens hovedinnhold

- Koser meg mer enn på lenge

Robin van Persie med stikk til gamleklubben.

Sist sommers store overgangssaga, var Robin van Persies klubbskifte fra Arsenal til Manchester United.

Nederlenderen har siden den gang banket inn mål for Old Trafford-laget fra første hjemmekamp mot Fulham, og er allerede blitt en av de aller mest populære spillerne hos «de røde djevlene».

Hos sin gamle arbeidsgiver falt imidlertid stjernestatusen i det øyeblikket han ble presentert som Manchester United-spiller. For Robin van Persies del finnes det likevel ikke et snev av anger på at han forlot Emirates.

Trengte utfordringen
- Arsenal er en stor klubb, selvfølgelig, men etter åtte år føler du at du trenger en ny utfordring. Den utfordringen fant jeg i Manchester United, og jeg mener at jeg kom hit på et perfekt tidspunkt i karrieren min, sier van Persie til Sky Sports.

To og et halvt år tilbake forlenget nederlenderen kontrakten med Arsenal, da han ifølge ham selv ikke var klar for et klubbskifte på dette tidspunktet. Etter å ha kvittet seg med de langvarige skadeproblemene, rant da også målene inn det siste halvannet året i Nord-London.

- Da jeg forlenget kontrakten min, var jeg av den oppfatning at det var det beste for meg og at jeg fortsatt hadde mye å utrette der. Men sist sommer fant jeg ut at jeg ville ha en ordentlig utfordring, og da var dette den største, forteller Premier Leagues toppscorer.

- Jeg mener at hver eneste dag forteller meg at jeg tok den rette avgjørelsen, og det er ikke vondt ment mot Arsenal. Ingen spillere er større enn klubben og de vil alltid være med å kjempe om trofeer. Men jeg følte altså at jeg trengte og prøve noe nytt, fortsetter han.

Gøy
Da Robin van Persie kom til Arsenal i 2004, var det et stjernegalleri som mottok ham på Highbury. Etter hvert som årene gikk, forlot derimot stjernene klubben en etter en.

Etter å ha tatt turen til Manchester føler imidlertid van Persie at han igjen får se og oppleve ting som gjør ham glad.

- Jeg ser ting jeg ikke har sett på lang, lang tid. Da jeg først kom til Arsenal gjorde Thierry Henry og Dennis Bergkamp ting jeg aldri hadde sett før, og nå opplever jeg det samme i United.

- Det er som å være et lite barn i godtebutikken. Jeg har det bare moro og koser meg mer enn jeg har gjort på lenge, sier van Persie.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken