Dermed blir det etter alt å dømme et helt toppet Kroatia som møter Norge i EM-kvalifiseringskamp lørdag. De 11 mest brukte spillerne så langt i kvalifiseringen ventes å spille fra start.

Modric har vært lenge ute med skade og medgir at han ikke er i sin beste form.

– Jeg ønsker å spille, men avgjørelsen vil bli tatt etter en samtale med treneren. Jeg er ikke i optimal form, men jeg er i bedring, og jeg ønsker å bidra, sa Modric til fredagsutgaven av sportsavisen SN (sportske novosti).

– Når du ikke har spilt på fire måneder, mangler du kamprytme. Jeg tror det er bedre å starte med ham. Da kan jeg bytte ham ut om det ikke fungerer, sa Kovac.

Med Modric fra start blir trolig dette Kroatias lag (4-3-1-2): Danijel Subasic – Darijo Srna, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Danijel Pranjic – Marcelo Brozovic, Luka Modric, Ivan Perisic – Ivan Rakitic – Ivica Olic, Mario Mandzukic.

– Alt er klart. Vi trenger ikke å eksperimentere. Vi har mange kvalitetsspillere, sa Kovac.

Om Modric får problemer, trekker SN fram to alternativer: Mest sannsynlig faller Rakitic tilbake i rollen til Modric, mens Andrej Kramaric rykker inn i laget i «tierrollen» som hengende spiss. Et mer defensivt alternativ er å beholde Rakitic som hengende spiss og hente inn Milan Badelj på Modrics plass.

Den mest nærliggende Modric-erstatteren, Mateo Kovacic er uaktuell på grunn av skade. Det bekreftet Kovac på pressekonferansen. Fra før var Liverpool-stopper Dejan Lovren ute av troppen med skade. (©NTB)