Gå til sidens hovedinnhold

Kovac ville vite hva norske journalister ikke engang vet om Ødegaard

Kroatias landslagssjef Niko Kovac spurte norske journalister om Martin Ødegaard kommer til å spille fra start i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.

Det vet ikke engang norske journalister ennå.

- Selvsagt har jeg fulgt ham, som alle andre. Han er et talent, som vår egen Alen Halilovic (Barcelona). Det er derfor han signerte for en stor klubb. Jeg vet ikke om han kommer til å spille. Om du vet det så vær så snill å fortelle det, sa Kovac med glimt i øyet til VGs journalist som spurte ham om Ødegaard.

- Han er en spiller med god kvalitet. Han har et godt venstrebein og god teknikk, men han må fortsatt utvikle seg. Jeg er sikker på at han kan bli en stjerne i europeisk fotball og også for Real Madrid, fortsatte Kovac om Ødegaard.

Nøye

Kroatias landslagssjef tok gjerne spørsmål fra norske journalister, men på utmerket engelsk forklarte han at han ville svare på kroatisk.

- Min engelsk er OK, men jeg er mye bedre i kroatisk, sa han.

Dermed måtte Kroatias pressesjef oversette svarene til engelsk.

Kovac har studert Norge nøye og sa at han har sett seks kamper, deriblant alle fire i EM-kvalifiseringen.

- Deres perspektiv har endret seg veldig siden de ikke kvalifiserte seg til forrige VM. De er veldig disiplinerte og godt organisert. De har ingen individuell stjerne, om vi ser bort fra Ødegaard, men hele laget jobber for hverandre, sa han.

Venner

Han sa at han er usikker på hvordan Norge vil framstå lørdag, men at han håper å se et offensivt norsk lag som avgir rom bakover.

Kovac kjenner Per-Mathias Høgmo godt etter at de møttes da begge fulgte Bayern Münchens treningsleir i Qatar i januar.

- Han er en gentleman, og vi hadde det hyggelig. Lørdag er vi rivaler i 90 minutter, men jeg håper at vi er venner både før og etter kampen, sa han. (©NTB)

Kommentarer til denne saken