Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig jordskjelv utenfor India

Det er sendt ut tsunamivarsel for India, Burma, Indonesia, Thailand og Bangladesh etter et kraftig jordskjelv utenfor India.

Skjelvet, som er målt til 7,6 på Richters skala, hadde sitt senter i et område i Indiahavet utenfor Andamanøyene, ifølge Reuters. US Geological Survey har sendt ut tsunamivarsel for India, Burma, Indonesia, Thailand og Bangladesh.

Skjelvet hadde sitt senter 260 kilometer nord for Port Blair på Andamanøyene og hadde en dybde på 33 kilometer, ifølge US Geological Survey (USGS). Skjelvet ble registrert klokka 21.55 norsk tid mandag.

Samtidig melder Reuters at et kraftig jordskjelv har rammet østlige og sentrale deler av Japan. Ifølge BNO skal små tsunamier ha rammet kysten av Japan. Hvor stor skade de har gjort er foreløig ukjent.

Tsunamien skal ha vært rundt 60 cm høy, men dette kan forsterkes av lokale forhold slik at bølgene enkelte steder kan bli mye høyere.

Trakk melding
Pacific Tsunami Warning Center meldte først at en Tsunami var på vei mot Thailand, men trakk senere meldingen

Det amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration's Pacific Tsunami Warning Center sendte ut et tsunamivarsel for regionen.

- Jordskjelv på denne størrelsen har potensialet til å lage en ødeleggende lokal tsunami og fra tid til annen ødeleggende regional tsunami langs kyster innenfor 1000 kilometer fra episentere, het det i en uttalelse fra senteret.

Skjelvet som utløste Tsunamien som blant annet rammet Thailand 2. juledag 2003 hadde sitt episenter i det samme området. Den gangen var styrken 9,3 på Richters skala.

Det indiske National Centre for Ocean Information Services har på sin side ikke sendt ut noe tsunamivarsel.

- Vi har ikke sendt ut tsunamialarm og overvåker forandringer i vannnivået i regionen i øyeblikket, sier Ajay Kumar til Reuters.

Tokyo ristet
Skjelvet i Japan skal ha ført til at innbyggere i Tokyo skal ha merket skjelvet da bygninger ristet. Skjelvet i Japan er foreløpig målt til 6,6 på Richters skala. Skjelvet ble registrert klokka 20.07 GMT (klokka 22.07 norsk tid). Det er sendt ut tsunamivarsel for deler av Stillehavskysten, melder det japanske meteorologiske instituttet på sin nettside.

I japan er to reaktorer ved et kjernekraftverk i Hamaoka stengt for en sikkerhetssjekk.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken