Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig regn rammer Sri Lanka

Kraftig regnvær skyller lørdag vekk sanitære anlegg i ti leire for flodbølgeofre på Sri Lanka. Tusenvis av mennesker er evakuert påny.

Minst ti flyktningeleire med overlevende etter tsunamibølgen ble lørdag rammet av intens springflo, melder AFP lørdag morgen.

Alle de ti leirene befinner seg i det østlige distriktet Ampara på Sri Lanka, forteller en lokal representant for myndighetene til AFP.

- Økt epidemifare

- Det dreier seg om kraftig regnvær, som fører til at det som er av sanitære anlegg ødelegges. Faren for epidemier øker nå ytterligere på grunn av regnværet, forteller TV 2s reporter Finn-Ove Hågensen til TV 2 Nettavisen fra Sri Lanka.

Ulike sykdommer kan bli den neste dødsbølgen som skyller over de flodbølgerammede ofrene, og nå er Sri Lanka enda mer utsatt. Blant sykdommene som fryktes er kolera, malaria og dengue-feber, alle sykdommer som allerede tar over en million liv i året.

Ifølge nyhetsbyrået er 2000 allerede evakuert i det regnrammede området.

Veier oversvømt

Flere veier inn til byen Ampara, en av byene som er hardest rammet av tsunamien på Sri Lanka, skal være oversvømt.

-Nødhjelpsforsyninger kommer ikke frem, opplyser politibetjent Neville Wijesinghe til nyhetsbyrået AP.

Det offisielle tallet på antall personer som er omkommet etter tsunamibølgen på Sri Lanka er lørdag oppe i 42.451 personer.

Kommentarer til denne saken