Gå til sidens hovedinnhold

Krafttak på børsen

Det åpnet stygt, men Oslo Børs snudde nedgang til oppgang.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter knall og fall i både USA og Asia så det fra starten ut som at også Oslo Børs ville følge etter. Det startet også stygt med en nedtur på rundt 1,5 prosent, men utover dagen reiste aksjene seg mesterlig. Volumet var imidlertid ingen høydare med en omsetning på 9,3 milliarder kroner da 76 aksjer falt, mens 79 klatret.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er samme historien om kredittmarkedet som gjentar seg, sa aksjestrateg Kim Evjenth i meglerhuset Kaupthing til NA24 ved åpningen.

Årets happening
Hovedindeksen steg med 0,47 prosent til 457,81 poeng.

Oljeavhengige Oslo Børs fikk etter hvert drahjelp av oljeprisen. Frontkontrakten på nordsjøoljen stiger med 1,13 prosent til 71,35 dollar fatet. Kronen har imidlertid gått motsatt vei av oljen og styrker seg ved børsslutt mot dollaren.

Årets store aksjehappening foregår for øvrig onsdag og torsdag. Paretos årlige olje- og gasskonferanse har lenge vært en av de viktigste eventene innenfor aksjemarkedet, og i år er det 1300 påmeldte. NA24 er naturligvis sterkt bemannet.

Les alt her: Årets store aksjehappening

Statoil har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn lokalisert om lag 40 km nord for Ormen Lange-feltet og 30 km sør for Ellida på dypt vann i Norskehavet. Det ble avdekket gass og Statoil ble løftet 0,47 prosent til 159,50 kroner. Fusjonskameraten Norsk Hydro gikk det enda bedre for da de ble løftet med 1,22 prosent til 207,50 kroner.

- Overrasket oss
DNO har vært mye omtalt de siste dagene. I helgen ble det kjent at enkelte obligasjonseiere er svært kritiske til hvordan DNO bruker store beløp i Nord-Irak og ønsker en redegjørelse i forbindelse med dette. Børsen har bedt om mer informasjon knyttet til dette samtidig som de vil vite mer om budet på Irak-oljen. Beskyldninger om kursmanipulasjon har haglet, og selv obligasjonseierne som klager på DNO vil bli gjenstand for undersøkelser.

- Vi er overrasket at brevet kom i pressen og media før den kom til oss, sier konsernsjef Helge Eide i DNO under en improvisert pressekonferanse etter sin presentasjon på Paretos olje- og offshorekonferanse.

Aksjen ble løftet markant med fem prosent til 10,50 kroner.

Solarselskapet REC går falt tilbake med 1,21 prosent til 204,50 kroner og bidro til at Orkla falt med 0,11 prosent til 90,90 kroner.

Fredriksens SeaDrill var også positive med en oppgang på 1,89 prosent til 108 kroner. Økokrim meldte i løpet av dagen at de henlegger saken. I tillegg eier selskapet nå over ti prosent i Scorpion Offshore.

Telenor ble dagens nest mest omsatte aksje og ble for det belønnet med en opptur på 1,71 prosent til 104 kroner.

Dagens soleklare vinner ble Odim som før børs leverte kjempetall. Odim hadde driftsinntekter på 322,4 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er en oppgang på hele 48,9 prosent fra samme periode i fjor. Selskapet hadde en ordreinngang på 378 millioner kroner i andre kvartal, og har nå en ordrebok på 1,7 milliarder kroner som er den høyeste ordreinngangen noensinne.

For det ble selskapet belønnet med en oppgang på 9,24 prosent til 68 kroner.

Tørrbulkrederiet Golden Ocean fortsatte den fantastiske fremgangen aksjen har hatt de siste måneden da markedsverdien økte med 5,6 prosent.

Dagens taper ble it-selskapet Mamut som falt med 5,17 prosent til 16,50 kroner.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka