Gå til sidens hovedinnhold

Krasjet over NYC

Ni personer omkom etter et sammenstøt mellom helikopter og småfly.

Ni personer ble drept i ulykken lørdag. Fem av dem var italienske turister som satt i helikopteret.

Det var ved 18-tiden, norsk tid, kunne forskrekkede newyorkere se restene av et småfly og et helikopter deise ned i Hudson River. Helikopteret var et av mange som blir brukt til å la turistene få se skyskraperne fra luften.

Flyet var privateid av Steven Altman. Hans bror Daniel og nevø Douglas var blant ofrene.

Vrakdelene regnet
Paul J. Browne ved New York Police Departement (NYPD) bekrefter overfor Nyt.com at ulykken skjedde rett utenfor West 14th Street i Hoboken, på østsiden av Manhattan i New York.

Årsaken til at helikopteret og flyet traff hverandre er ikke kjent. Vitner har fortalt at helikopteret spant rundt i lufta før det gikk ned, og at fløyet mistet en vinge. Folk måtte søke ly da vrakdelene suste ned gjennom lufta.

Ni døde
New Yorks borgermester Michael Bloomberg orienterte pressen cirka klokka 22 norsk tid, og bekreftet at samtlige ni som var involvert i ulykka døde.

To døde kropper er hentet ut av vannet, men politiiet levner ikke lenger håp om å finne overlevende.

- Dette får ingen lykkelig utgang, sa Bloomberg.

Det var fem italienske turister og en pilot om bord i helikopteret, som ifølge nyhetsbyrået Reuters eies av fra Liberty Tours og brukes til turistformål. Småflyet, som var av typen Piper PA-32, hadde to passasjerer, deriblant et lite barn, om bord. Piloten mistet kontakt med bakkepersonellet like før sammenstøtet inntraff.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken