– Jeg sa da jeg ble ansatt at landslaget som gruppe står over noen enkelt spiller. Jeg vil ikke gå på akkord med den overbevisningen, sa Cacic.

– I Kroatias garderobe er det ikke rom for noe ultimatum. Det bør være respekt for landslagstrøya, for lagkamerater og for treneren.

Uoverensstemmelsen mellom Cacic og Lovren toppet seg i mars, da Lovren nektet å varme opp da han ble bedt om det i en landskamp mot Ungarn. Det ble tolket som en protest mot at han ikke fikk starte, og Cacic reagerte med sinne.

Denne måneden uttalte Lovren til en kroatisk avis at han ikke vil reise til EM om han ikke garanteres plass i startoppstillingen.

LES: LSK-talentets finte vekker oppsikt: - Absurd!

Resultatløst møte

Cacic var i helgen i England, der han møtte den 26-årige Liverpool-forsvareren.

– Vi snakket åpent og ærlig om hans status i troppen, landskampen i Ungarn og intervjuet der han uttrykte sin misnøye og framsatte visse krav, sa Cacic i tirsdagens uttalelse.

Åpenbart ville ikke Lovren gå tilbake på sine uttalelser, og Cacic slo fast at han ikke vil ha ham med til EM.

– Med hans innstilling er det ikke plass for ham i troppen, sa han.

– Jeg håper han er moden nok til å akseptere avgjørelsen og innser at selv de beste spillerne underkaster seg kollektivet før de tenker på seg selv.

Cacic fikk jobben som landslagssjef da Niko Kovac måtte gå etter 0-2-tapet for Norge i EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal i september. 62-åringen førte laget til EM med seier i de resterende kampene.

I EM-sluttspillet er Kroatia i gruppe med Tsjekkia, Spania og Tyrkia. (©NTB)