Gå til sidens hovedinnhold

Kreativt frieri til Pellerud

Fjerdekeeperen kommer med kreativt frieri til landslagssjefen.

Tromsøjenta Guro Pettersen ble viden kjent da noen av lagvenninnene hennes i Toppserieklubben Stabæk la ut en Twitter-melding fra Pettersens konto i fjor høst.

«Fikk faen ikke starte i dag heller!! På tide å vise Øyvind Eide noen av mine andre kvaliteter #kvinnefotball #sprebenano», sto det i twittermeldingen som ble sendt ut den gang.

Meldingen vakte stor oppstandelse landet rundt, og gikk som en farsott på sosiale medier.

Nå er hun i vinden igjen. Den kreative keeperen er hjemmeværende reserve mens resten av fotballjentene kjemper om kvartfinaleplass i fotball-EM i Sverige.

«Hører du mangler keeper»
Mandag kom rapporter om at reservekeeper Silje Vesterbekkmo skadet seg på oppvarmingen i pausen i oppgjøret mot Nederland. Det førte til at Pettersen fikk et lite håp om å få reise ned til fotballeventyret i Sverige.

På videonettjenesten «Vine» lagde hun like gjerne et ironisk klipp til landslagsledelsen og spesielt landslagssjef Even Pellerud. På Twitter skrev hun samtidig: «Halla Pellerud! Hører du mangler keeper til EM siden Vesterbekkmo er skadet?»

– Jeg tror vel egentlig fristen har gått ut, men de jobber for det. Det hadde vært fantastisk å få være med der, sier keeperen til Nordlys.

HTML EMBED

Ifølge visepresident i NFF og ansvarlig for kvinnelandslaget i EM, Bjarne Berntsen, må det imidlertid mer til for å at det skal kunne skje.

– Vi har sjekket det ut, men reglementet er veldig klart. Man kan ikke hente inn nye spillere etter at den første kampen i mesterskapet er spilt, forteller Berntsen.

Må ha to skadde keepere
Situasjonen er noe annerledes for keepere, men det hjelper foreløpig ikke Pettersen.

– Skulle man få to keepere skadet, kan man søke om dispensasjon på medisinsk grunnlag – men sånn som det er nå, gir ikke reglementet åpning for å hente inn noen, sier Bjarne Berntsen.

Norge har fortsatt Ingrid Hjelmseth og Nora Neset Gjøen som friske målvakter i EM-troppen. (ANB)

Kommentarer til denne saken