Gå til sidens hovedinnhold

Krekar arrestert hjemme

Politiet har pågrepet Mulla Krekar i hans hjem på Tøyen i Oslo. Krekar skal være siktet for medvirkning til planlegging av terroraksjoner.

Økokrim-sjef Erling Grimstad bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at mulla Krekar er pågrepet. Han vil bli fremstilt for varetektfengsling lørdag.

- Vi vil begjære fire uker med brev- og besøksforbud. Av hensyn til etterforskningen og Krekar selv ønsker jeg ikke å kommentere innholdet i siktelsen, sier Grimstad.

Grimstad sier at Krekar er arrestert som følge av en siktelse datert 30. oktober 2003. Grimstad poengterer at siktelsen kommer som et resultat av det mandat Økokrim fikk av Riksadvokaten i februar.

Siktet i oktober
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, er Krekar siktet for å ha medvirket til planlegging av terroraksjoner i Irak.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til mener Økokrim å kunne bevise at Krekar medvirket til å planlegge terroraksjoner i forbindelse med hans forhold til Ansar al Islam.

Økokrim har vært i Irak og etterforsket Krekar. De skal også har fulgt Krekars aktivitet på internett og knyttet ham til irakiske og kurdiske nettsteder.

- I 10 måneder har Økokrim etterforsket om noen av Ansar al Islams medlemmer har gjort noe straffbart som kan straffeforfølges i Norge. Det har resultert i denne siktelsen, sier Grimstad.

Tar det rolig
Politiet ransaket fredag ettermiddag leiligheten til Krekar i Oslo.

Krekars forsvarer, Brynjar Meling, er svært overrasket over pågripelsen. Han ble orientert om arrestasjonen av Økokrim-leder Erling Grimstad litt etter klokken 13 fredag.

- Jeg kan foreløpig ikke kommentere siktelsen. Siden i høst har jeg kjent til at Økokrim etterforsket Krekar for nye forhold. Jeg har blitt bedt om å bli holdt orientert om etterforskningen, men det har ikke skjedd, sier Meling og legger til at han ikke er særlig urolig på Krekars vegne.

- Tatt i betraktning den tidligere etterforskningen av mulla Krekar, og det Økokrim har kommet fram til, tar jeg dette med stor ro, sier Meling.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis