Nylig meldte TV 2 nyheten om at mulla Krekar, ifølge italienske etterforskningsdokumenter, skal ha snakket om bombeangrep mot Kongsvinger fengsel.

Krekars forsvarer Brynjar Meling mener det ikke er overraskende at hans klient kan ha kommet med lignende uttalelser.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Krekar er siktet for planlegging av terror, men har hele tiden nektet straffskyld.

Meling: – Naturlig at Krekar uttrykker frustrasjon

Advokat Brynjar Meling forsvarer mulla Krekar.

– Det er ikke så oppsiktsvekkende at han skulle komme med slike ytringer, når han mener seg uriktig dømt. Det er naturlig at han uttrykker frustrasjon på denne måten med besøkende inne på et besøksrom, sier forsvareren til Nettavisen.

– Han er sannsynligvis ikke den eneste som har sagt at han ønsker å sprenge opp døren i Kongsvinger fengsel.

I de italienske straffesaksdokumentene på 1217 A-4 sider, som Nettavisen også har fått tilgang til, kommer det også frem at Krekar og hans angivelige terrornettverk Rawti Shax skal ha snakket om et angrep på Stortinget.

Italiensk politi hevder også at Krekar skal ha hyllet øksedrapet av den britiske soldaten Lee Rigby, som ble drept på åpen gate i London i mai 2013.

Etter det Nettavisen kjenner til var det ventet at norske myndigheter skulle motta en utleveringsbegjæring av Krekar fra italienske myndigheter innen varetektsperioden gikk ut. Denne lar fortsatt vente på seg.

– Ikke italiensk anliggende

Verken Justisdepartementet eller Politiets sikkerhetstjeneste ønsker å kommentere dette overfor Nettavisen.

– Slik vi ser saken er det anda klarere at han ikke kan sendes ut. Det media har blåst opp, peker på at dersom det skulle være noe straffbart i dette her, så er det et norsk anliggende, ikke italiensk, sier Meling tydelig.

– Så vidt jeg vet er Kongsvinger i Norge. Stortinget ligger også i Norge, sist jeg sjekket, sier Meling tørt.

Statsminister Erna Solberg (H) har også uttalt at hun ønsker et samarbeid med Italia om Krekar.

I dag blir han fremstilt for forlenget varetektsfengsling, og PST begjærer Krekar fortsatt fengslet i åtte nye dager.

– Etter en rettsanmodning fra italienske myndigheter begjærer vi ny fengsling av Krekar, sier senior kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén til Nettavisen.

Krekar begjærer seg løslatt.

– Vi kunne ha gjort dette pragmatisk, og samtykket, siden det bare dreier seg om åtte dager, men vi møter opp i retten av ren prinsipp, forklarer Meling.

– Vi skal ikke på noe som helst tidspunkt opptre som om det skulle foreligge en legitim eller berettiget grunn til å få ham utlevert til Italia.