I begynnelsen av februar kjempet Krekar for å slippe og måtte flytte til et mottak på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Det var politiet som bestemte at 58-åringen skulle tvangsflyttes til et avsidesliggende sted i påvente av at han kan sendes ut av landet.

Nå kan ting tyde på at Krekar ikke må reise til det lille tettstedet i Hemne kommune i det hele tatt, skriver Aftenposten.

Bakgrunnen er at Krekar i et NRK-intervju kom med det politiet mener er drapstrusler og oppfordring til ulovlige handlinger. Han sitter nå varetektsfengslet for disse fram til neste torsdag.

Får politiet det som de vil kommer han til å sitte fengslet fram til en eventuell rettssak, som trolig kommer opp før sommeren. Uansett utfall av rettsforhandlingene vil saken trolig bli anket. Det innebærer at endelig avgjørelse ikke foreligger før utpå høsten en gang.

Politiets ordre om å sende 58-åringen til Sør-Trøndelag er kun gyldig fram til utgangen av dette året. Blir Krekar dømt til en fengselsstraff som varer ut i 2016, vil vedtaket om å tvangsflytte ham utgå.