Gå til sidens hovedinnhold

Krekar med Koranen og Norges lover

Med Den hellige koran og Norges lover liggende foran seg på pulten, møtte mulla Krekar i dag Økokrim i retten.

Selve rettsmøtet går for lukkede dører. I tillegg til å begjære nye fire uker med brev- og besøkskontroll, ønsker Økokrim også et rettslig avhør av mullaen.

- Vi vil begjære fire nye uker varetektfengsling. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere innholdet i siktelsen, var den korte kommentaren fra Erling Grimstad i Økokrim.

Fengslingsmøtet ble avsluttet fredag ettermiddag, og en kjennelse kommer enten lørdag eller mandag.

Nye bevis
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, vil Økokrim presentere ytterligere bevis i forbindelse med Krekars aktiviteter på internett. Lagmannsretten varetektsfengslet mulla Krekar tidligere denne måneden. Retten mente det er skjellig grunn til å mistenke Krekar for å ha medvirket til drap eller drapsforsøk.

Påtalemyndigheten mener at Krekar har oppfordret til bruk av selvmordsbombere. Dette mener man å kunne bevise ut fra hva Krekar har sagt på internett. Krekar på sin side mener at han kun har gitt leksjoner i Koranen. Derfor er også Koranen et vesentlig oppslagsverk når han fredag møter Økokrim i retten.

Oppfordret til drap
Mullaen ble arrestert 2. januar i år, men løslatt av Oslo tingrett. Økokrim anket og fikk medhold i varetekt av lagmannsretten.

Etter at Krekar ble varetektsfengslet, har flere kompromitterende opplysninger om mullaen kommet for dagen. Blant annet sendte TV 2-nyhetene et TV-innslag der man så mulla Krekar oppfordre til øksedrap på en forfatter som skulle ha krenket islam.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen