Gå til sidens hovedinnhold

Krever 75.000 til pedo-offer

- En hensynsløs utnyttelse av et barn, sier bistandsadvokaten til gutten som er blitt misbrukt av nordmannen (48) i Thailand.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Torsdag la advokaten ned påstand om at mannen må betale den 13 år gamle thailandske gutten en erstatning på 75.000 kroner.

Gutten er den eneste som politiet har klart å identifisere i den omfattende overgrepssaken, hvor det totalt er seks mindreårige gutter skal ha blitt seksuelt misbrukt av nordmannen.

- Ekstremt sårbar
Bistandsadvokaten, advokat Lars Leversen, påpekte i sin prosedyre at gutten er et sårbart barn som står uten et nettverk i Thailand.

- Det dreier seg om en gategutt, som er utsatt for overgrep hvor alt er fotografert, alt er spredd for alle vinder, sa Leversen.

Han fortalte at gutten har hatt en begrenset omsorg i oppveksten, og at han nå bor på barnehjem.

- Det er det som gjør han ekstremt sårbar, og til et lett bytte når han fristes med noe man ikke har, sa advokaten.

Selv har gutten fortalt til norsk politi at han ble fulgt til nordmannen av en annen mann. Han har også sagt at han fikk betalt for den seksuelle omgangen med ham, og at han fikk i underkant av 100 kroner for det han gjorde.

Onsdag ble avhøret av gutten, som er blitt filmet, vist i retten.

Les også:- Sexmisbrukt siden jeg var 11

- Bilder for evig
Leversen påpekte at man står overfor en «hensynsløs utnyttelse av et barn».

- Ved å gi X penger, da fikk han penger han ikke hadde. På denne måten er han med på å holde X i gang i denne geskjeften, og beløpet var stort nok til å gjøre det attraktivt for X, sa han.

Bistandsadvokaten brukte mye tid på å vise til de mulige fremtidige skadevirkningene for gutten.

- Disse bildene som er tatt vil for evig tid sveve ute på nettet. De svever i slik grad at tiltalte selv mottok sine egne bilder når han drev og byttet. Bildene ligger ute, og jeg vil be retten ha fokus på det faresignalet som ligger i at han figurerer på bilder sammen med en person som gjøre dette, sa Leversen.

- Jeg vil be retten legge vekt på den utsatte posisjon et barn har, som er gategutt uten beskyttelse i Thailand, hvilke situasjon han er i og vil være i fremover, sa han.

- Påviker ham
Advokaten vektla at det heller ikke er gitt at 13-åringen forblir i barnehjemmet i Bangkok.

- Så det er tiden etter denne saken vi vil se i hvilken grad vi klarer å komme i kontakt med ham, men vi vil håpe at det lar seg gjøre, sa Leversen i sin prosedyre.

Han mente det likevel var vanskelig å si noe eksakt om fremtidige skadevirkninger.

- Men man skal vel ikke strekke fantasien særlig langt for å se at dette påvirket livskvaliteten og vil gjøre det i fremtiden, sa Leversen.

Gutten, som selv hevder han ble misbrukt av nordmannen fem ganger, ble først identifisert etter at tiltalen i saken var blitt tatt ut. Så sent som den 8. juni ble gutten avhørt i Thailand.

Krever åtte år
Torsdag la også aktor ned påstand i saken.

Han krevde at mannen dømmes til åtte års forvaring, med en minstetid på fire år.

Les også:- Fare for nye overgrep

Dom i saken kommer fredag i neste uke.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai