Gå til sidens hovedinnhold

Krever 90 dager for Høiby

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Espen Høiby mistet hodet og banket opp ekskjæresten, sa aktor Arne Kjønstad i Kristiansand tingrett tirsdag. Deretter krevde han 90 dagers fengsel for Høiby.

Arne Kjønstad beskrev Espen Høiby (44) som en voldsom mann som hadde fysisk makt som standard oppførsel mot tiltalte.

Han krevde 90 dagers ubetinget fengsel og rundt 53.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Ikke første gang

- Det er bevist at tiltalte har vært voldsom tidligere. Han brukte makt da han dro henne langs gaten (4. august i fjor, annen post i tiltalen, red. anm.). Han har også dengt eller ristet henne tidligere på Høivold brygge. At han holdt henne fast var standard for ham, prosederte Kjønstad.

Han avviste at Høiby skal ha hatt sterkt nedsatt bevissthet.

- Stresset var ikke stort nok til at han kunne ha nedsatt bevissthet. Omstillingen i SAS hadde ikke begynt. Medietrykket kom først etter hendelsen. Forholdet til faren er relevant. Men Høiby er også spesialtrenet som flyger til å tåle ekstreme påkjenninger.

Kjønstad mener Espen Høiby ikke er troverdig.

- Han snakker ikke sant, fastslo aktor.

Troverdighet sentralt

Aktor bygget sin prosedyre på fornærmedes forklaring, legeerklæringer og et sentralt vitne på 39 år som snakket mye med fornærmede.

Det var ingen vitner til hendelsen, dermed er troverdighet sentralt i saken.

- Forsvaret har som strategi å fremstille fornærmede som overstadig beruset og ”dritings”. Det stemmer ikke ifølge andre vitner, mener Kjønstad.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs