Gå til sidens hovedinnhold

Krever at Erna må gå

Høyre-ordføreren i Sandefjord mener Erna Solberg bør gå av som partileder etter det dårlige valgresultatet. Men Solberg har ingen planer om å tre til side, melder TV 2-nyhetene.

Solberg ble hyllet som den store stjerna da hun ble valgt til partileder våren 2004. Men Erna Solberg førte Høyre til sitt dårligste stortingsvalg noensinne.

Ikke den rette
Det er Høyres ordfører i Sandefjord Bjørn Ole Gleditsch som overfor TV 2-nyhetene gjør det klart at Erna Solberg må gå av.

- Det er nødvendig å foreta en utskiftning av partiets ledelse, Gleditch til TV 2-nyhetene.

- Betyr det at du mener at Erna Solberg bør gå av?

- Personlig så mener jeg at hun ikke er den rette til å løfte partiet tilbake til gamle høyder, sier Gleditch.

Ingen planer
Men Erna Solberg har ingen planer om å trekke seg.

- Jeg opplever ikke at det i Høyre er noe sterkt ønske om å skifte partileder. Tvert imot opplever jeg å få mye tilbakemelding på det motsatte, sier Solberg til TV 2-nyhetene.

Men det ble ingen rolig første arbeidsdag for Erna Solberg i det nye året. For, i Høyre spør flere seg om hvordan hun skal gjenreise partiet.

- Hvilke grep vil du ta?

- Nei, noe av det viktigste som ligger i våre arbeidsplaner er å jobbe med politikk, sørge for at det som skjer på sentralt hold og lokalt hold henger sammen. Derfor kommer vi til å bruke en god del tid på å forankre politikken fremover, sier Høyrelederen.

Hun understreker at gjenreisningen ikke bare er hennes oppgave, men hele partiets.

- Det er det ikke noen sånne kvikkfiks løsninger på. Det skjer ikke over tre måneder, men en langsiktig bygging av politikk, sier Solberg.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken