Den 19. september startet den omfattende rettssaken mot de tre tiltalte litauiske mennene i Oslo tingrett. Tiltalen mot dem er et sammenhengende mareritt av voldtekter, vold og grove trusler. Mennene er tiltalt for en rekke grove forbrytelser mot til sammen ti kvinner og en mann i Oslo.

Aktor i saken, statsadvokat Bjørn Kristensen, vil nå ha strenge straffer.

- Jeg har lagt ned påstand om fem års fengsel for den ene tiltalte, tre år og tre måneders fengsel for den andre og dom på tvungen psykisk helsevern, subsidiert fire års fengsel hvis vedkommende er tilregnelig, for den tredje, sier Kristensen til Nettavisen.

- Jobb for oss, eller dø
De tre mennene, som alle er i begynnelsen av 20-årene, ville ifølge tiltalen inn på prostitusjonsmarkedet i hovedstaden. De skal ha brukt svært grove metoder for å nå sine mål.

«Dere skal jobbe for oss, ellers blir familiene truet og dere drept», skal en av mennene ha sagt til kvinnene.

Da rettssaken startet, nektet alle de tre straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene.

Funnet i sexannonse
Ofrene fant de via sexannonser, blant annet i avisen SøndagSøndag.

- Ut fra anmeldelsene var det et nokså felles handlingsmønster fra mennene. Først ringer en kunde til en av de fornærmede for å bestille en time. Kunden møter så på døren og blir sluppet inn i leiligheten. Når han er inne i leiligheten slipper han inn en eller flere gjerningsmenn. Deretter tok gjerningsmennene raskt kontroll over dem som var i leiligheten, og da var det gjerne flere kvinner til stede, fortalte Kristensen i retten.

Deretter ble kvinnene misbrukt, voldtatt og ranet.

- Jeg ble kalt rotte
Et av ofrene, en litauisk kvinne i slutten av 20-årene som bor i Norge, presenterte en svært sterkt historie i retten, fra den dagen de tre tiltalte mennene stormet inn i leiligheten der hun bodde for over tre år siden.

- Jeg ble kalt rotte, og så begynte de å slå oss, fortalte kvinnen.

På den tiden livnærte kvinnen seg av prostitusjon, noe kvinnene hun var sammen i leiligheten den dagen også gjorde.

- Jeg ble voldtatt av en av gjerningsmennene, sa kvinnen, sterkt preget av å måtte gjenoppleve den vonde hendelsen.

- Vi ble torturert hele tiden, fortalte hun.

Rettssaken mot mennene avsluttes i neste uke. Dom er ventet senere i november.