Gå til sidens hovedinnhold

Krever flagget tilbake på brystet

Trond Giske og Åge Hareide kaster seg inn i flaggdebatten.

Tirsdag offentliggjorde Norges Fotballforbund årets kolleksjon av landslagsdrakter. Det har ikke manglet på reaksjoner etter at flaggmerket på brystet var blitt erstattet av en drage.

- Jeg hadde et følelsesmessig utbrudd internt da jeg fikk greie på dette, avslører landslagssjef Åge Hareide i torsdagens VG.

Hareide føyer seg dermed inn i rekken av tidligere toppspillere, nåværende sportskommentatorer og entusiastiske fotballsupportere - som tar det ille opp at det norske flagget nå er plassert på ryggen hos våre beste menn.

Giske: - Gi dere!
Selv kulturminister Trond Giske har nå valgt å ta bladet fra munnen. Han er ikke bare uenig i emblemskiftet, i stedet krever han at fotballforbundet må gjøre helomvending.

- De må gi seg. Forbundet er helt i utakt med publikum. I denne saken tar de en konfrontasjon med vår nasjonale identitet. De kan ikke bare grave seg ned og tro at en rotfestet tradisjon gjennom 1000 landskamper lar seg fjerne uten at idrettspublikummet reagerer, sier Giske til avisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NFF vil ikke snu
Tirsdagens lansering på Ullevaal stadion foregikk med brask, bram og Martin Andresen som modell. Men ingen hadde nok ventet seg det store oppstyret som fulgte etter at kameralampene ble slått av.

- Dette har vært en lang prosess. Vi har vurdert mange alternativer hvor også flagget var med. Ingen av dem var optimale. Nå mener vi flaggets tre farger er tatt vare på i utformingen, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Hun avviser at draktvedtaket fra det gamle forbundsstyret kommer til å bli vurdert på nytt etter de kraftige reaksjonene.

Kommenter saken i vinduet under: Hva synes du om de ny landslagsdraktene?

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken