Gå til sidens hovedinnhold

Krever forlenget varetekt

De svenske påtalemyndighetene ber om to nye uker for å samle bevis mot 24-åringen som sitter varetektsfengslet for drapet på utenriksminster Anna Lindh (46).

Påtalemyndigheten ønsker minst to nye uker i varetekt for drapsminstenkte Mijailo Mijailovic (24), og ba onsdag om tillatelse til å legge frem tiltale fredag 24. oktober klokken 11.00.

Alt taler for at varetektstiden vil bli forlenget flere ganger før politiets innledende etterforskning ikke kan fullføres innenfor tidsrammen, skriver Dagens Nyheter.

Krever løslatelse
Men 24-åringens advokat krever at Mijailovic løslates.

- Min klient ønsker å bli løslatt, og motsetter seg forlenget varetekt. Vi ønsker at retten avgjør om det er gode nok grunner til å holde på ham, sier 24-åringens advokat, Peter Althin, if ølge AFP.

Althen har bedt om at retten vurderer anmodingen torsdag.

DNA nagler ham til kniven
Tirsdag rapporterte politiet at DNA-analysen av kniven som drepte utenriksministeren, styrker tiltalen mot Mijailovic. En talsmann for svensk politi sier ifølge det svenske telegrambyrået TT at analysen viste spor av 24-åringens DNA på kniven.

Mijailovic nekter skyld i drapet på den populære utenriksministeren.

Lege anmeldt for uttalelser

Ifølge Expressen har Riksforbundet for sosial og mental helse (RSMH) anmeldt legen som uttalte seg om 24-åringens psykiske tilstand i Aftonbladet til JO (Justitiesombudsmannen).

Overlege Kerstin Laurén Stensåsen ved den rettspsykiatriske klinikken på Huddinge sykehus fortalte avisen at mannen har en psykisk sykdom, og beskrev ham blant annet som verbal.

Stensåsen hevder hun er feilsitert, men RSMH er likevel bekymret over at leger stadig oftere uttaler seg om sine pasienter i media.

Dagens Nyheter anmeldt

Også Dagens Nyheter ble anmeldt onsdag. 24-åringens advokat anmeldte avisen til Presseombudsmannen fordi den publiserte navn og bilde av 24-åringen. 24-åringen er verken tiltalt eller dømt, påpeker Althin.

- Jeg vil få prøvet ut om det er rimelig å vise navn og bilde i avisen. Det er ganske nytt å gjøre dette så tidlig i en sak, sier Peter Althin ifølge Expressen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken