Gå til sidens hovedinnhold

Krever gjennomgang av Innovasjon Norge

- Vi må få brakt på det rene hvor mye penger skattebetalerne har tapt, sier Frps Harald Tom Nesvik.

Næringsminister Trond Giske (Ap) må umiddelbart iverksette en gjennomgang av Innovasjon Norge. Det krever Fremskrittspartiets Harald Tom Nesvik og sier en gjennomgang må til for å få brakt på det rene hvor mye penger skattebetalerne har tapt.

Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann reagerer på nyheten om at Innovasjon Norge har tilført millionbeløp til bedrifter som har gått konkurs.

- Hvis dette medfører riktighet, er det rett og slett en skandale. Vi fikk ingen informasjon om dette da evalueringen av Innovasjon Norge ble behandlet i Stortinget i fjor, sier Harald Tom Nesvik ifølge en pressemelding fra Frp.

I et skriftlig spørsmål til næringsministeren ber Nesvik Giske komme med en skriftlig redegjørelse for situasjonen i Innovasjon Norge.

- Jeg krever nå at Giske iverksetter en full gjennomgang av Innovasjon Norges porteføljer for de fem siste årene. Vi må få vite ikke bare den suksessraten som Innovasjon Norge har lagt opp til, men også hvor selskapet har mislyktes for å kunne bli bedre i fremtiden. Ut fra det som har kommet frem i mediene, har selskapet fortsatt å selge inn mer enn det som er reelt. Det er først og fremst skattebetalerne dette går utover, sier Nesvik.

Han sier mistanken er at Innovasjon Norge kan ha fått tilført statlige midler på feilaktig grunnlag.

- Dersom dette er riktig, har ikke administrerende direktør i Innovasjon Norge gjort jobben sin. Nå må alle kort på bordet, sier Nesvik.

Kommentarer til denne saken