Gå til sidens hovedinnhold

Krever kokain-høring

Ordførerkandidat Nina Bachke (Ap) i Oslo fikk sjokk av Nettavisens kokain-avsløring. - Dette må vi rydde opp i, sier hun.

Som Nettavisen avslørte tirsdag, har kokainmisbruket for alvor slått om seg i Oslos uteliv. Aldri før har det vært så mye kokain på markedet, og aldri før har nordmenn brukt det livsfarlige dopet i så stor skala som nå.

Les saken:Hvite netter i Oslo
Se video: Politiet bekymret

Både politiet, forskningsmiljøer og utelivsbransjen bekrefter at det er en alarmerende økning i kokainmisbruket i hovedstaden.

- Det er en viktig sak Nettavisen fokuserer på. Jeg må innrømme at jeg ble sjokkert over at det var så ille som det fremkommer i artiklene, sier ordførerkandidat Nina Bachke (Ap).

Krever høring
Hun mener både politiet, bystyret og Helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune må ta problemet på alvor.

- Etter å ha lest Nettavisens artikler, vil jeg ta initiativ til en høring i byrådet for å få belyst problemet. Jeg spør meg om Oslo kommune har gjort nok overfor miljøet. Misbruket må kartlegges, slik at det kan settes inn strategier mot det. Kokainmisbruk er et større samfunnsproblem enn de fleste er klar over, sier Bachke.

Nettavisen har snakket med både misbrukere og narkotikalangere som forteller at markedet har hatt en eksplosjonsartet utvikling over relativt kort tid.

- Det er en svært alarmerende utvikling for en hel generasjon osloborgere at dette misbruket ser ut til å være langt mer omfattende enn vi har vært klar over. Det er tydelig at vi har hatt for dårlig oversikt over dette miljøet, sier Ap-politikeren.

- Politiets ansvar
Hun understreker at det er politiets ansvar å rydde opp i ulovlighetene.

- Politiet skal og må ta tak i dette. En så voldsom økning av misbruk i et lukket miljø, kan vi ikke sitte stille og se på. Men det er klart vi må se på hva Oslo kommune, Rusmiddeletaten og andre etater kan foreta seg.

Ordførerkandidaten er skremt over at kokainmisbrukerne ikke forbinder kokainsniffing med tungt narkotikamisbruk.

- Brukerne kobler dette med et jetsetliv. Det er skummelt at kokain knyttes til livets solside, trender og uteliv. Dette er et farlig narkotikum, sier hun.

- Må trenge inn i miljøet
- Politiet sier dette foregår i et lukket miljø de sjeldent eller aldri er inne i. Er det en fallitterklæring?

- Tidligere har politiet klart å gå inn i andre partymiljøer der dop misbrukes, blant annet Ecstasy-miljøet, og har hatt suksess med arbeidet mot disse gruppene. Disse erfaringene bør brukes for å trenge inn i kokainmiljøet, sier hun.

Kommentarer til denne saken