Gå til sidens hovedinnhold

Krever Perssons avgang

Opposisjonen mener statsminister Göran Persson er ferdig som politiker etter at den svenske regjeringen torsdag fikk knusende kritikk for håndteringen av tsunamikatastrofen i fjor.

Ifølge sluttrapporten til den svenske granskingskommisjonen utpekes Göran Persson som ansvarlig for handlingslammelsen i Utenriksdepartementet etter tsunamien.

- Mangelen på en kriseledelse i regjeringskanselliet var det største problemet med regjeringens og myndighetenes håndtering av katastrofen 2. juledag 2004. Det er derfor statsminister Göran Persson som har det overordnede ansvaret for manglene, sier formann i granskingskommisjonen Johan Hirschfeldt

Nå går opposisjonen kraftig ut mot Persson og sier hans dager som statsminister er over

- Enhver rimelig vurdering fra dem som leser rapporten viser at Persson er ferdig som statsminister, og at han i mange år har handlet på en måte som har svekket Sveriges evne til å håndtere alvorlige kriser, sier partileder i opposisjonspartiet Moderaterna Fredrik Reinfeldt til TV 2 Nyhetene.

- Man utpeker meg som den hovedansvarlige, og derom råder det ingen tvil: jeg har ansvaret, og jeg tar ansvaret, sier den svenske statsministeren Göran Persson selv.

Persson ønsker ikke en politisk strid om dette, og inviterer nå opposisjonen til å være med og bygge opp en kriseorganisasjon.

Se innslag om saken på TV 2 Nyhetene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken