Gå til sidens hovedinnhold

Krever presidentens avgang

To parlamentsmedlemmer i Libanon krever at landets president går av etter avsløringen om e-tjenestens innblanding i drapet på landets tidligere statsminister Rafik Hariri.

De to er anti-syriske medlemmer av parlamentet og krever Libanons president Emile Lahouds avgang etter at en uavhengig FN-etterforskning avslørte torsdag at landets etterretningstjeneste samarbeidet med sine syriske kollegaer i attentatet mot Libanons eks-statsminister Rafik Hariri.

- Det er unormalt for noen som visste, konspirerte eller dekket over en slik handling (¿) å forbli president. Hvis jeg var president Lahoud i kveld, ville jeg gått av, sier parlamentsmedlem Jibran Tueini til Reuters.

Hans kollega Elias Attallah ønsker nå at den pro-syriske presidenten blir tiltalt for en «spesiell internasjonal domstol».

- Det er ulogisk (¿) og upassende at (Lahouds, red.anm.) presidentskap fortsetter, av hensyn til det libanesiske folk og den libanesiske republikken. Republikken er viktigere enn presidenten, sa Attallah til LBC ifølge Reuters.

De to parlamentsmedlemmene ble i år valgt inn sammen med Hariris søn Saad. Den anti-syriske koalisjonen, frontet av Saad, har majoritet i parlamentet.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken