Gå til sidens hovedinnhold

Krever priskutt ved forsinkelser

Venstre krever at togforsinkelser gir reduserte priser. Si din mening!

Stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) er lei av stadige togforsinkelser i Oslo-regionen.

- Alle månedskort er registrert på kundenummer. NSB og Jernbaneverket har full oversikt over sine avganger og forsinkelser. Derfor bør det ikke være store vanskeligheter med å innføre et system der kunder som rammes av forsinkelser, får redusert pris påfølgende måned, sier Tenden til Nettavisen.

- Nok er nok
Tenden pendler selv med toget hver dag mellom sitt hjem i Bærum i Akershus og Stortinget i Oslo. Hun mener at pendlerne må dra i nødbremsen.

- Jeg synes vi har vært tålmodige lenge nok. Det er ikke spesielt billig å reise med tog mellom Oslo og Akershus. Vi bør få valuta for pengene, sier hun.

7000 signalfeil
Jevnlig lammes den lokale togtrafikken i Oslo-området på grunn av signalfeil på jernbanenettet. Ifølge TV 2 Nyhetene registreres det hvert år rundt 7000 signalfeil på det norske jernbanenettet.

Les også: Derfor blir det togkaos

Tenden mener konsekvensene av togforsinkelsene er at folk flykter fra kollektivtrafikken.

- Det er svært uheldig fordi det fører til mer forurensing og økte bilkøer. Det opprører meg også at mye arbeidstid går tapt. Folk rekker jo ikke avtaler, og de stresser masse for å rekke henting av barn på ettermiddagen, sier hun.

- NSB og Jernbaneverket vil si at forsinkelsene skyldes at de har fått for lite penger?

- De skylder alltid på hverandre. Men Jernbaneverket har aldri fått så mye penger som nå. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) bør gå Jernbaneverket nærmere etter i sømmene. De er monopolister, følgelig er det vanskelig å få innsyn i hva som skjer. Det er det bare Navarsete som kan.

Les også: Kabelbrudd stoppet Østfold-togene

Troll i ord
NSB mener at det er Jernbaneverket som har ansvaret for de stadige forsinkelsene i det siste.

- Jernbaneverket, de har ansvaret feil med lyssignaler, vi har ansvaret for forsinkelser på grunn av personell og tog. TV 2 fortalte tirsdag om 7.000 feil på lyssignalene i år, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Jernbaneverket mener på sin side at Nettavisen bør stille NSB spørsmål om prisreduksjoner.

- Det må dere nesten spørre NSB om, ingen kommer til Jernbaneverket for å kjøpe billetter, sier informasjonsdirektør Sindre Anonsen til Nettavisen.

- NSB sier at det er Jernbaneverket som har ansvaret for feil på lyssignalene?

- Det er klart at årsakene til forsinkelsene er sammensatte. Det går både på infrastruktur og materiell, sier Anonsen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken