Gå til sidens hovedinnhold

Krever samme lønn som Svennis

Luiz Felipe Scolari har fått tilbud om en årslønn på 2,5 millioner pund pluss bonuser for å bli Englands neste landslagssjef. Men det er for lite, mener brasilianeren.

Scolari vil angivelig ikke nøye seg med noe mindre enn det Sven-Göran Eriksson har, hvilket ifølge The Sun er fem millioner pund årlig.

Det engelske fotballforbundet, med styreformann Brian Barwick i spissen, har vært i Lisboa for å forhandle med Scolari de siste dagene. Rapportene i engelsk presse antyder litt forskjellige scenarier her. BBC skriver at partene i prinsippet er enige om en avtale, mens The Sun altså skriver at de står nokså langt fra hverandre når det gjelder de økonomiske betingelsene.

Det som er helt sikkert, er i hvert fall at ingen avtale er signert ennå. Og Barwick har reist tilbake til London. Men Scolari har ifølge The Times fått forelagt kontrakter på henholdsvis fem og sju år. Det vanlige i engelsk landslagssammenheng er fire.

Scolari hevder for øvrig at han takket nei til henvendelser fra engelske klubber for to år siden fordi de verken ville tilby ham nok penger eller viste ham den respekten han føler han fortjener. Isteden fornyet han kontrakten med det portugisiske landslaget, selv om han egentlig ville ha ønsket seg en «vanlig» trenerjobb igjen.

Scolari har trolig en gentleman’s agreement med det portugisiske fotballforbundet om ikke å inngå noen avtale med noen nye klubber eller land før etter sommerens fotball-VM.

Styret i FA skal møtes igjen på torsdag, og de håper å ha en endelig avtale klar innen den tid.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken