Gå til sidens hovedinnhold

Krever unnskyldning av svenskene

Terje Liverød mener at det svenske fotballforbundet skylder ham en beklagelse.

Onsdag skrev Aftonbladet at det svenske fotballforbundet (SvFF) advarte sine klubber mot å bruke den norske fotballrådgiveren Terje Liverød. Nordmannen har blant annet et tett samarbeid med stockholmsklubben AIK.

Sjekket ikke samarbeidet
Saken fikk stor oppmerksomhet i Sveriges største avis, Aftonbladet, som skrev at SvFF i en e-post til samtlige toppklubber påpekte at det er et regelbrudd å forhandle med ulisensierte aktører og at klubber som bryter reglene risikerer bøter på inntil en halv million kroner.

- Det er litt trist at det svenske forbundet sender ut en melding før de har sjekket med AIK og meg om hva vårt samarbeid består i, sier Terje Liverød.

Han jobber nemlig ikke som fotballagent for AIK, men som talentspeider og rådgiver. Det bekrefter sportssjef Ola Andersson i AIK overfor Nettavisen.

- Jeg synes at det svenske fotballforbundet bør sende ut en korreksjon og be oss om unnskyldning, legger Liverød til.

I AIK er man svært fornøyd med samarbeidet med Terje Liverød.

Strålende fornøyd med Liverød
- Han har gjort en fantastisk jobb for oss. Terje har aldri opptrådt som agent – han har alltid vært nøye med å si at han ikke er agent. Derimot jobber han med å gi oss informasjon om spillere, spilleres kvaliteter og gi oss forslag på spillere. Han er vår speider i Sør-Amerika, forteller Andersson - blant nordmenn kanskje best kjent for sin rolle som fotballekspert i Sveriges Television.

Liverød tror at griske agenter presset fram det svenske fotballforbundets advarsel mot nordmannen.

- AIK ønsker å gjøre seg uavhengige av agenter, fordi agenter har altfor stor makt i dagens fotball, sier Liverød til Nettavisen.

Han tar ikke utspillet fra SvFF veldig tungt, men synes selvsagt at det er beklagelig.

- Gjennom en sånn aksjon styrker det svenske fotballforbundet agentenes posisjon og det er ikke i klubbenes og fotballens interesse. Agentene ønsker å tjene så mye penger som mulig så fort som mulig. Agenter er i altfor stor grad parasitter, mener den norske fotballrådgiveren.

Spillerne har alleredeagenter
- Så du tjener ikke penger på at AIK for eksempel henter en argentiner?

- Alle spillere har egne agenter og det er de agentene som forhandler om med klubbene om overgangene. Vi knytter kontakter for AIK på alle områder inn i Argentina og bygger kompetansen deres, med det formål at de skal kunne stå på egne bein. Vi har en scoutingavtale som AIK eventuelt får fortelle innholdet i, det kan ikke jeg gjøre. Vi gjør en jobb og den jobben får vi betalt for.

- Hva består samarbeidet med AIK i?

- Det er et scoutingsamarbeide hvor vår oppgave er å innføre klubbene i det argentinske og uruguayanske markedet. AIK har i dag et helt annet overblikk og innsyn i Argentina og Uruguay enn de hadde for et år siden. Vår hensikt er å hjelpe AIK til å kunne stå på egne ben uten meg, sier Liverød.

- En misforståelse
Sportssjef Ola Andersson i AIK tok kontakt med det svenske forbundet etter at han fikk e-posten deres.

- Jeg ringte opp forbundet og spurte hvorfor de sendte ut mailen. Da spurte jeg om det hadde kommet inn en klage på Terje. Jeg vet ikke riktig hvorfor de sendte den ut. De spillerne vi har fått informasjon om og har hentet, har allerede agenter. Jeg tror dette er en misforståelse, sier Andersson.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen