Gå til sidens hovedinnhold

KrF faller på ny måling

Oppslutningen om KrF krymper i en ny meningsmåling. Flere av partiets ordførere peker på Medhaug-saken og slitasjen ved å sitte i regjering som årsaker.

På meningsmålingen TNS Gallup har gjort for VG og TV 2 nærmer KrF seg sin bunnotering fra mars i år da partiet bare hadde 5 prosents oppslutning. Partiet får en oppslutning på 5,5 prosent, og har krympet med 1 prosentpoeng.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) ville mandag ikke kommentere overfor VG hvorvidt Medhaug-saken har hatt betydning for den synkende oppslutningen om partiet.

– Det blir helt meningsløst å kommentere ut fra enkeltsaker, sier Bondevik til avisa.

VG har snakket med 27 av 44 KrF-ordførere, og av disse mener 12 at Medhaug-saken har hatt betydning for den dårlige oppslutningen. Sju krever at Medhaug får vervet tilbake, mens ingen sier at han ikke bør få det tilbake. Sju er åpent kritiske til partiledelsens håndtering av voldtektsanmeldelsen mot Jan Birger Medhaug.

13 peker dessuten på at KrF betaler en høy pris for regjeringssamarbeidet med Høyre og Venstre, men bare et fåtall ønsker at partiet skal tre ut av regjeringskontorene.

SV er det eneste av partiene som går fram på målingen. Partiet får en oppslutning på 16 prosent, noe som er en økning på 1,5 prosentpoeng fra forrige måling.

Arbeiderpartiet går tilbake med 1 prosentpoeng til 23 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,5 prosentpoeng til 6,5 prosent, og Frp faller 1 prosentpoeng til 20 prosent. For Høyre og Venstre er oppslutningen uendret, melder NTB.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris