Gå til sidens hovedinnhold

KrF-topp snart frisk

KrFs sykmeldte nestleder Dagrun Eriksen (34) har ingen flere oppdrag for partiet mens hun er syk, og er på vei tilbake i full jobb.

- Vi har fått beskjed om at hun er tilbake for fullt når sykemeldingsperioden er over i slutten av juni. Det er vi glade for. Hun er en veldig viktig person for partiet, sier KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs til TV 2 Nettavisen.

Eriksen har vært sykemeldt fra Stortinget siden 11. april, og det vakte derfor oppsikt da nestlederen stilte opp på valgkampturne i KrFs gul sportsbil sammen med partileder Dagfinn Høybråten på valgkampåpning i Vest-Agder.

Stortinget lønner en vararepresentant for Eriksen mens hun er sykemeldt, samtidig som hun har tatt oppdrag for KrF.

- Hun har valgt ut et par arrangementer i samråd med sin lege, og tar opp igjen sin ordinære arbeid når stortingssesjonen er over, sier Steensnæs.

Oppdragene slutt
Eriksen kommer ikke til å ta på seg flere valgkampjobber for KrF før sykemeldingsperioden er over, opplyser Steensnæs.

- Hvorfor har hun jobbet for KrF, og ikke for Stortinget, som lønner henne?

- Hvilke oppgaver hun har tatt for å tilpasse seg en normal arbeidssituasjon er en sak mellom henne og legen, og ikke noe som er naturlig for meg å ha noen mening om, sier Steensnæs.

Hemmelig telefon
KrFs nestleder har skaffet seg hemmelig telefonnummer, og ønsker ikke å kommentere om hun har lagt valgkampen på is på grunn av oppmerksomheten hun har fått i mediene.

Dagrun Eriksen fikk hemmelig nummer i april, og kommer til å beholde dette også når hun blir friskmeldt.

Eriksen er en av svært eksklusiv gruppe stortingsrepresentanter som ikke er tilgjengelig for pressen på mobiltelefon. Bare Aps Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland og stortingspresident Jørgen Kosmo har hemmelig telefonnummer.

SVs partileder Kristin Halvorsen, Sps Åslaug Haga og Frps Carl I. Hagen er blant toppolitikerne som har åpen telefonlinje for mediene.

- Eriksen har så stor pågang fra medier og fra partiet, at hun har funnet det nødvendig å få hjelp til å håndtere alle henvendelsene, opplyser Steensnæs.

Fronter hjertesak
Det er arbeidet med KrFs familiepolitikk som har gitt Eriksen en knekk. Stortingsrepresentanten fra Vest-Agder er medlem av familiekomiteen, og fronter dermed blant annet KrFs hjertesak kontantstøtten. På toppen av en arbeidskrevende jobb i Stortinget ble Eriksen gjenvalgt som nestleder i KrF i april.

- Hun har trengt å få en roligere periode, rett og slett, fordi arbeidsbelastninger har vært for stor. Jeg er glad for at vi nå har fått signaler om at hun er tilbake for fullt når sykemeldingsperioden er over, sier Steensnæs.

Eriksen er ikke den første politikeren som har møtt veggen, og tatt en ”timeout”, påpeker Steensnæs.

- Til tider kan det gå heftig for seg i politikken, men heldigvis er det mulig å god hjelp, og tid til å skjerme seg fra dette hektiske livet, sier KrF-veteranen.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken