Gå til sidens hovedinnhold

KrF-veteran støtter Bondevik

Rødvin, ureglementert pengebruk og utroskap er noe KrF pleier å ta sterk avstand fra, men KrF-veteran Kåre Kristiansen støtter Bondevik fullt ut i Norman-saken.

Æresmedlem Kåre Kristiansen i KrF pleier ikke å kvie seg for å heve pekefingeren når han mener at partiet er på villspor. Men nå finner han ingen grunn til å kritisere Bondevik for at han ikke gir Norman (H) beskjed om å pakke sammen på statsrådskontoret.

- Jeg synes statsministeren har opptrådt helt greit. Statsråden har gått veldig langt i å beklage seg, og jeg tror ikke saken vil virke negativ på regjeringens etiske standard, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Æresmedlem
Det er ingen hvem som helst som uttaler seg om hvilke konsekvenser Norman-saken kan få for KrF. Kåre Kristiansen er en av veteranene i Kristelig Folkeparti. Han er æresmedlem av KrF og han har blant annet vært partileder, statsråd og medlem av Nobel-komiteen.

- Jeg tror ikke regjeringen er blitt svekket, men saken har helt klart svekket Norman. En slik ting (ureglementert pengebruk, journ.adm) er ingen fordel, det svekker tiltroen til en statsråd, sier Kristiansen.

Han understreker at han ikke hadde satt seg inn i påstandene om at Norman var inhabil da Arbeids- og administrasjonsdepartementet foreslo kjæresten hans, Christine B. Meyer, til et styreverv i Norges forskningsråd, og at han derfor ikke ønsker å kommentere dette forholdet.

Norman beklaget
Victor Norman beklaget i går at han hadde oversteget Statens satser på middager med 13.000 kroner. Han vil betale tilbake beløpet, og han har bedt om at det omstridte pianoet ble hentet fra hans leilighet.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet