Gå til sidens hovedinnhold

KrF vil utrydde høye pensjoner

- De som har sikret seg urimelig høye pensjoner må gi avkall på sine fordeler. Dette er helt nødvendig om vi skal få forståelse for en pensjonsreform, sier parlamentarisk leder Jon Lilletun i Kristelig Folkeparti.

- Jeg mener at pensjonister med unormalt høye pensjoner skal betale full trygdeavgift. Grensen for høyere skatt bør ikke settes høyere enn den statlige maksgrensen som i dag går ved 450.000 kroner, skriver Lilletun i en pressemelding etter at pensjonskomisjonen la fram sitt forslag i dag.

Luker bort luksus
Lilletun er opptatt av at pensjonsreformen må stramme inn på det som kan oppleves som ekstravagant.

- Staten må rydde opp i pensjonsavtalene for toppledere i ulike selskaper og foretak, sier han. Det har bredt seg en ukultur i statlige helseforetak og statlige selskaper, og det ønsker vi å stramme inn på, skriver han.

Store forskjeller
Beregninger TV 2 har gjort viser at gjennomsnittspensjonen for norske toppledere er på 2,2 millioner kroner i året.

Når baker Gry Solheim går av med pensjon i 2031, vil hun få utbetalt 133.200 kroner i året - hvis vi forsatt har en folketrygdordning som fungerer.

Nettopp usikkerheten om fremtidig pensjoner ligger til grunn for den planlagte pensjonsreformen. Politikerne har lovt mer enn de kan holde når det gjelder framtidas pensjoner. Derfor har Sigbjørn Johnsen og hans kolleger i pensjonskommisjonen brukt nesten tre år på å sy sammen en pensjonsreform som skal berge statsfinansene.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer