Gå til sidens hovedinnhold

Kriminalitet herjer paradis

Den høye andelen vold og kriminalitet i Karibia bekymrer Verdensbanken.

Våpen, narkotika og ungdomskriminalitet er en alvorlig trussel mot Karibias økonomiske vekst, velstand og utenlandsk investeringsvilje, hevder Verdensbanken, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Verdensbanken mener at noen av problemene kan de karibiske landene selv ta ved roten gjennom blant annet tøffere politikk, men de mener også at andre land må tre støttende til.

- Utviklingsspørsmål
Ettersom regionen er en gjennomfartsåre for narkotika til markeder som USA og Europa må de landene reagere der etterspørselen er tilstede.

- Rapporten viser tydelig at kriminalitet og vold er utviklingsspørsmål, sier Caroline Anstey, Verdensbankens leder for Karibia, ifølge BBC.

Rapporten sier at uten handling vil tilgangen til finansiering reduseres, så vil også arbeidsproduktiviteten mens kostnadene til sikkerhet vil stige til nivået blir en byrde.

Må redusere mordraten
Det anslås også at dersom regionens høye mordrate blir redusert med en tredel, vil regionens vekstrate mer enn doble seg.

Istedenfor å håndtere problemet med direkterettede kriminalitetstiltak forslår Verdensbanken at satsing på klubber etter skoletid, overvåking og tiltak for å holde høyrisiko-ungdommer i skolen lenger, kan hjelpe på problemet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen