Gå til sidens hovedinnhold

Krise-telefonvakt sendte truende sms

«Politiet har nettopp funnet et lik med feite lår, gule tenner og slapp rompe. Send melding om du er ok, hilsen bekymret x».

Dette var en av de truende tekstmeldingene den 15 år gamle jenta mottok fra sin 38 år gamle eks-kjæreste.

Krisetelefonvakten hadde tatt bruddet med sin mindreårige kjæreste svært tungt og ville ikke gi slipp på henne. Da hun nektet å bli sammen med ham igjen, ble han truende. Han står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år og for plagsom oppførsel.

Tror han vil flykte
Politiet frykter at den overgrepstiltalte 38-åringen vil stikke av før rettssaken skal i gang 16. januar, og pågrep han derfor hjemme i Trondheim tirsdag.

I dag ble han framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, men politiet fikk ikke medhold i sitt argument om at det var fare for at mannen skulle flykte. Tingretten ville løslate 38-åringen, men aktor Steinar Moritz Andersen påkjærte kjennelsen på stedet. Mannen må derfor sitte i varetekt til Gulating lagmannsrett har tatt stilling til saken.

Møtte ikke til rettssak
Bakgrunnen for at politiet ønsket å fengsle ham nå, er at han ikke møtte opp til rettssaken da den opprinnelig skulle behandles for noen måneder siden. Han har heller ikke stilt opp til politiavhør han har vært innkalt til.

Men 38-åringen hevdet i retten at han ikke visste at han skulle i retten, fordi han ikke hadde turt å åpne posten han fikk fra politiet. Han sa videre at han var interessert i å bli ferdig med saken, som hadde vært en psykisk belastning for ham i flere år, og han garanterte derfor at han ville møte til rettssaken om halvannen uke.

Skrev grafitti på skolen
Ifølge tiltalen skal mannen ha sendt flere sms med truende og sjikanerende innhold. En kvinne ble truet med at nakenbilder av henne ville havne på nettet hvis hun ikke hadde sex med 38-åringen.

Hans 15 år gamle eks-kjæreste måtte se flere sjikanerende grafittimeldinger med sitt navn på skolen der hun går.

- Vil miste eksamen
- Jeg var psykisk syk i perioden dette skjedde. Nå er jeg mye bedre og er igang med videregående skole og jobber som telefonvakt hos Kirkens SOS krisetelefon. Blir jeg satt inn nå, mister jeg skoletid og kan miste eksamensretten, forklarte 38-åringen for retten.

Retten stolte på mannens garantier om å møte til rettssaken. Aktor argumenterte at hensynet til de fornærmede måtte komme foran 38-åringens skolegang, men dette ble ikke tatt til følge.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken