Gå til sidens hovedinnhold

Kristian Valen protesterte mot politiet - ble pågrepet

- Han la ut bilder av politibetjenter på Twitter og utlovet dusør til dem som gjenkjente dem, sier politistasjonssjef  i Oslo Tore Soldal til Nettavisen.

Kristian Valen ble pågrepet klokken 11.30 fredag får Nettavisen opplyst.

Nettavisen er blitt fortalt, skal politiet ha rykket ut til en bopel i Oslo fredag formiddag.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

- Lovet dusør på politibetjenter

Nettavisen fikk først opplyst at politiet rykket ut etter en melding om bråk i en leilighet tidligere fredag.

Det som viser seg å være riktig er at politiet rykket ut etter en bistandsanmodning fra AMK etter at Valen selv hadde meldt om at det var en skadd person i leiligheten.

Da politiet kom frem begynte de å undersøke boligen som Valen befant seg i. Mens politibetjentene var der filmet han hva de gjorde og tok bilder av dem.

- Jeg kan bekrefte at han er pågrepet. Dette skjedde etter at han la ut en melding på Facebook med bilde av noen politibetjenter. Der lovet han dusør til dem som kunne kjenne betjentene igjen, sier stasjonssjef Tore Soldal til Nettavisen.

Facebook-statusen Soldal sikter til er nå fjernet fra profilen til Valen, men Valen utlovet en dusør på 10.000 kroner.

Elden: - Stor irritasjon hos politiet

Valen har ved tidligere anledninger brukt John Christian Elden som advokat. TV-stjernen er siktet etter straffelovens paragraf 155, som omhandler vold og trusler mot offentlig tjenestemann.

- Det er en stor grad av irritasjon hos politiet etter at de har hatt en rekke tilslag mot ham uten grunn. I den sammenheng ligger det flere klagesaker til behandling hos politimesteren i Oslo, for gjentatt trakassering av Valen, sier Elden til Nettavisen.

Ett av tilfellene Valen tidligere har vært i problemer med politiet var i 2007. Da skjøt han dusjen i fillebiter med maskinpistol, angivelig for å skremme en skikkelse han så i leiligheten.

Det endte med et knust dusjkabinett og 25 beslaglagte våpen. I et intervjuet omtalte Valen politiet med rosende ord:

- Først og fremst er jeg sjeleglad for at det gikk så bra som det gjorde. Jeg vil rette en stor honnør til politiet, som var såpass proffe, i tillegg til å være menneskelige og hyggelige, sa en tydelig sliten Kristian Valen den gangen til VG.

Denne gangen er han mindre blid. Meldingen han la ut på sin Facebook-profil inneholdt også bilder av politibetjenter som hadde vært i boligen.

Valen: - Ingen i politiet vil svare

Her skrev han også:

«Ringte ambulansen pga XX hadde ramla å kutta seg på kjøkken spøøelet.... 5 min seinere sto 12 uniformerte politi folk med våpen å ransaket hele leilighet og borførte dn sada personen mot sin vilje (...).»

«Er d mulig!!! Sist la de mg i håndjern og tok ladegrep i bakhodet på mg å truet mg (har d på video og lyd opptak), og nå nekter de for å ha tatt min first aid kit».

- Jeg kan forstå at han er irritert på politiet selv om jeg ikke er kjent med denne konkrete saken du omtaler, sier Elden.

I Facebook-meldingen skrev Valen også:

«Ingen i politiet vil svare på noe som helst, men ingen er sikta og ingenting ulovlig har skjedd...... Dette er rettsstaten Norge!»

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om Valen blir fremstilt for varetektsfengsling.

Kommentarer til denne saken