Gå til sidens hovedinnhold

Kristin ber Erna om tidenes skattekutt

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ber regjeringen sette ned selskapsskatten til under 20 prosent, slik at den havner på samme nivå som i Norges naboland.

Selskapsskatten er i dag på 27 prosent. Finansminister Siv Jensen (Frp) har sagt at den skal kuttes, men ikke signalisert hvor mye. Lund oppfordrer Jensen til å kutte den til under 20 prosent.

- Egentlig burde vi ha en bedriftsbeskatning som er lavere enn i våre naboland. Det er fordi at vi har så mange andre kostnadshandikap. Vi ligger 50 prosent over Tyskland og 30 prosent over Sverige i lønnskostnader, sier Lund til Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

Lønnsmottakerne har fått en stor andel av økningen som oppgangen i Norge har medført, og det er nå helt avgjørende at større deler av veksten blir igjen hos kapitaleierne, mener NHO-sjefen.

- Det må ikke fremstilles som at de ansatte skal få mindre. Det handler om at kapitaleierne må ha nok økonomisk fleksibilitet til å takle nedgang, sier hun. (NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn