Gå til sidens hovedinnhold

Kristoff måtte kapitulere mot verdensmesteren i Flandern rundt

- Alle var helt ferdige bak der, innrømmer den norske fjorårsvinneren.

Alexander Kristoff gjorde en ny hederlig innsats som tittelforsvarer i storklassikeren Flandern rundt, men hadde lite å stille opp med mot verdensmester Peter Sagan.

Slovaken brøt forrige helg en barriere da han vant i verdensmestertrøya med regnbuestripene for første gang. Søndag fulgte han opp med å vinne en av sine aller største triumfer som sykkelproff.

De gode klatreferdighetene ble avgjørende til 26-åringens fordel. Sagan ble også første slovak som noen gang vinner Flandern rundt. Etter drøyt seks timer og ti minutter kunne han juble for seier. Fabian Cancellara og Sep Vanmarcke tok de to øvrige pallplassene drøyt tjue sekunder bak.

Kristoff spurtet inn til fjerdeplassen, ytterligere et snaut halvminutt bak. Edvald Boasson Hagen kom inn til en sluttplassering som nummer 23.

- Fjerdeplass er bra. Alle i gruppa var helt ferdig bak der. Jeg hadde ikke bein til å kjempe mot de beste i dag, sier Alexander Kristoff til TV 2 like etter målpassering.

Tok saken i egne hender

For vinneren virket beina betydelig piggere mot slutten av det berømte endagsrittet.

- Jeg er veldig glad. Det var et hardt ritt. Det er vanskelig å samarbeide med andre, for ingen vil samarbeide med meg, så da er det bedre å kjøre fra alle, sa Sagan i et intervju vist på TV 2.

Han dediserte seieren til de to unge belgiske syklistene som nylig døde, Daan Myngheer og Antoine Demoitié.

Da årets Flandern rundt gikk inn mot de siste tre milene ble det tydelig at de norske håpene slet med å henge med.

Det ble akselerert i bakkene og en en uhyre farlig trio fikk en luke ned til folk som Fabian Cancellara, Kristoff og Boasson Hagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Regjerende verdensmester Sagan (Tinkoff), 2014-verdensmester Michal Kwiatkowski (Team Sky) og klassikereksperten Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) tok opp jakten på et femmansbrudd som lå rundt et minutt foran i løypa.

De tre fikk raskt et halvminutt ned til gruppa med Boasson Hagen, Kristoff og en rekke av de øvrige favorittene.

Kvintetten foran ble hentet av Sagans gruppe med 23,5 kilometer til mål i Oudenaarde.

Holdt hodet kaldt

Den tredje og siste turen over viktige Oude Kwaremont, den 17. av totalt 18 stigninger på de 256 kilometerne, ventet rytterne med snaue to mil igjen.

Her splittet frontgruppa seg, men folk som Cancellara og Kristoff meldte seg på igjen i tetkampen.

Etter den tøffe motbakken satt bare Sagan og Vanmarcke igjen foran, ti sekunder foran Cancellara og ytterligere noen sekunder foran flere forfølgere.

På den aller siste stigningen til Paterberg ble Vanmarcke regelrett parkert av Sagan, og sistnenvte fortsatte ferden mot triumf aleine.

Vinneren tapte noen små sekunder i det flate partiet før innspurten, men mistet aldri kontrollen på ledelsen.

Med Sagans seier vant faktisk verdensmesterne for begge kjønn årets utgaver av Flandern rundt. Tidligere på dagen triumferte engelske Lizzie Armitstead i kvinneklassen. Emilie Moberg ble beste norske jente på en 41.-plass.

Kommentarer til denne saken