Gå til sidens hovedinnhold

Kritisererer skolesalg i Akershus

Både habilitetsregler og fylkeskommunens etiske retningslinjer ble brutt da Mork videregående skole i Akershus ble solgt.

Fylkesrevisjonen har nå lagt fram sin rapport om salget av tidligere Mork videregående skole, skriver Romerikes Blad på nett. Rapporten slår fast at habilitetsregler ble brutt, men at alvorlighetsgraden av regelbruddet er lav.

Fylkeskommunens eiendomssjef Tarald Huus-Hansen var en av kjøperne og samtidig den som håndterte salget. Eiendommen ble solgt for 4,6 millioner kroner, 4,9 millioner under takst.

- Jeg har tidligere beklaget dette, og gjentar beklagelsen, sier fylkesrådmann Harald Horne i en pressemelding ifølge Romerikes Blad.

Rapporten sier at Huus-Hansen hadde en passiv rolle i kjøpet av Mork-eiendommen og at han ikke utnyttet sin stilling som eiendomssjef. Prisen han og hans kompanjonger betalte skal ikke ha vært spesielt gunstig, ifølge rapporten.

Eiendomssjef Tarald Huus-Hansen har permisjon fram til fylkestinget har behandlet saken. Det skjer etter planen 14. desember skriver Romerikes Blad.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn