ROSENBORG - LAZIO 0-2:

Søndag sikret Rosenborg seg gullet i årets Tippeliga-sesong, og feiret bragden med fest ut i de sene nattetimer.

Torsdag tok de imot Lazio hjemme på Lerkendal, i en kamp trønderne måtte vinne for å ha håp om avansement i Europa League.

Det var de aldri i nærheten av.

Lazio valset over vertene fra start av, og kunne ledet med både tre og fire mål allerede halvveis i kampen. Til slutt endte det «kun» med 2-0 i gjestenes favør, og Rosenborg kan vinke farvel til avansement - med seks poeng opp til St. Etienne på andreplass er det kun syltynn teori som sender trønderne videre til 16.-delsfinalen.

LES OGSÅ: Selnæs: - Det svartet for meg, jeg bare dro hjem
LES OGSÅ: Godset-helten gjorde familien bekymret: - På grensen til hva som er sunt

- Uforståelig

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er meget kritisk til måten Rosenborg-spillerne feiret tippeligagullet på sist søndag.

«Lurer på om Ole Einar Bjørndalen hadde festet til langt på natt etter gull søndag, med ny viktig konkurranse et par dager senere...» skrev Start-spilleren på sin Twitter-konto underveis i kampen mellom Rosenborg og Lazio.

Til Nettavisen utdyper Mathisen angrepet mot Rosenborgs gullfesting:

- Altså, jeg lurer på om det hadde skjedd i noen andre idretter enn fotball, blant andre toppidrettsutøvere - som vi liker å kalle oss, sier han.

- Jeg synes det er uforståelig. Og jeg kan ikke se hvilke andre idretter som hadde gjort det.

- Feiringen gikk ut over dagens prestasjon?

- Det ser jo sånn ut i dag. Det er soleklart at det ikke er noen optimal oppladning, det vet alle som driver med idrett. Den natten etter en kamp er så ekstremt viktig, iallfall med et så tett kampprogram, sier Mathisen idet dommeren på Lerkendal blåser av for pause.

Reagerte umiddelbart

Han forteller at han reagerte tidlig på Rosenborgs gullfest.

- Jeg sa det ikke høyt, men jeg reagerte med én gang jeg så hvordan feiringen var i Trondheim. Denne Lazio-kampen er et av de store høydepunktene i år.

- Burde ikke Rosenborg av alle klubber i Norge være profesjonelle på det området?

- De har jo vist i år at de er ekstremt profesjonelle. Når de vinner ligaen så overlegent, gjør de veldig mye rett. Men inngangen her har ikke vært veldig bra.

- Er det ikke være lov å feire et gull?

- Det er lov å ha det gøy. Men dette gullet har vært klart lenge, det er ikke noe gull som er avgjort i siste sekund. Om ikke det var klart i sommer, så var det ikke langt unna, svarer Mathisen.

- Nå er jeg litt spesiell på det området, jeg fester jo aldri. Jeg har aldri hatt noe å feire, og jeg vet jo ikke hvordan det er. Men dette var et seriegull som har vært klart i flere uker. Jeg synes det er rart at det blir gjort på den måten. Sånn som de spiller nå kunne de ligget under 0-3 eller 0-4 til pause.

Djordjevic-dobbel

Lazio åpnet kampen på Lerkendal med et høyt press, og fikk betalt før det var gått ti minutter:

Ricardo Kishna slo et hjørnespark perfekt på hodet til Filip Djordjevic, som sendte ballen videre inn i nettet.

Samme mann sto for 2-0 da Ole Kristian Selnæs rotet bort ballen på egen banehalvdel etter en knapp halvtime, og Ogenyi Onazi kunne forsere uhindret fremover. Nigerianeren sendte ballen videre til Djordjevic, som plasserte den mellom beina til André Hansen og i mål.

Like etter scoringen måtte Tore Reginiussen forlate banen med skade, og Lazio var bare uheldige som ikke puttet flere mål før hvilen.

Direkte rødt

I andre omgang skrudde Lazio ned på tempet, og trønderne kom litt bedre med i kampen - uten å true gjestenes poengfangst nevneverdig.

Sju minutter før full tid mistet Lazios Keita Baldé Diao hodet fullstendig, og slo mot ansiktet til Pål André Helland opptil flere ganger etter at de to hadde vært i en duell.

Keita ble belønnet med et fortjent rødt kort, men Rosenborg klarte aldri å utnytte det tallmessige overtaket.

Dermed er trønderne langt på vei ute av Europa League, og ser ut til å kunne konsentrere seg om cupfinalen mot Sarpsborg om halvannen uke - med eller uten fest i forveien.