Gå til sidens hovedinnhold

Krogh til treneren: «Du trenger ikke fortelle meg det engang»

Hevder Finn-Hågen Krogh har full forståelse for VM-uttaket.

FALUN (Nettavisen): Norges sprinttrener Arild Monsen mener Finn-Hågen Krogh har full forståelse for at han ikke er tatt ut til å gå sprinten i VM torsdag.

I helgen viste Krogh at han er i form da han vant lørdagens sprintrenn i Östersund.

Derfor var det ikke overraskende at landslagstreneren fikk spørsmål om VM-uttaket på tirsdagens pressekonferanse i Falun.

- Det var gledelig å se Finn i Östersund, men uansett hva som skjedde der, skulle vi ikke gjøre om på uttaket. Vi har mer enn fire i Norge som er gode nok til å vinne, og det skjedde igjen nå. Jeg kan ikke trylle. Jeg har ikke mer enn fire plasser. Når datoen kom og vi skulle ta ut laget, havnet vi på de fire, sier Monsen til Nettavisen.

Og skal vi tro Monsen, godtar Krogh avgjørelsen.

- Finn-Hågen sa det selv, «du trenger ikke fortelle meg det engang, jeg er ute av sprintlaget». Det var en selvfølge da (etter NM på Røros), forteller sprinttreneren.

Ingen endring
Landslagssjef Vidar Løfshus er også tydelig på at det aldri har vært aktuelt å endre på uttakene.

- Alle kommer med ulike forutsetninger til Östersund, noen har vært i høyden, noen har vært hjemme, noen har gjort noe annet. Det kan ikke vi ta hensyn til, da hadde det blitt bare rot, sier Løfshus.

- Med tanke på at det var så ulike forutsetninger for løperne før Östersund-helgen, er det vanskelig for mannen i gata å forstå at det som skjer der ikke påvirker laguttaket?

- Ja, det blir nok litt vanskelig å forstå, ja. Formtopping er ikke så lett, og det er ikke alltid vi får det til heller. Derfor prøver vi mest mulig med individuelle opplegg og tilpasninger, og det skal ikke være sånn at de er i altfor god form helgen før VM, sier Løfshus til Nettavisen.

- Dere var klare på at «det som skjer i Östersund, blir i Östersund»?

- Ja, det har vi vært, men herregud – det er fantastisk at Finn er i den formen han er, og jeg er ganske sikker på at Finn får gå VM-distanser, sier Løfshus.

«Skipet har seilt»
Monsen fikk kritikk for prosessen rundt uttaket til sprinten i OL for et år siden, da han vraket nettopp Krogh kun få dager før løpet skulle gå i Sotsji fordi Ola Vigen Hattestad imponerte i det siste sprintrennet før OL.

I år har landslagsledelsen derfor vært tydelige på at uttaket til VM ville være klart etter NM på Røros. Og til tross for at Krogh imponerte i Östersund, har han ikke krevd noen endring på uttaket.

- Jeg har snakket med ham etter Östersund, og han er kjempeflink. Han begynner ikke nå å lure på om han får gå sprinten. Han har respektert dette, og forstår også vår situasjon. Han sa vel noe sånn som at «skipet har seilt», sier Monsen.

Torsdag er det Tomas Northug, Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal som skal representere Norge på sprinten.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken